Copil de 5 ani, în spital după ce ambulanţa în care se afla s-a răsturnat în şanţ, lovită de un taxi

O ambulanţă în care se aflau o mamă şi fiul ei de 5 ani a fost implicată într-un şocant accident de circulaţie în Constanţa. Salvarea care avea semnalele luminoase şi acustice pornite a intrat în coliziune cu un taxi şi s-a răsturnat într-un şanţ. Mai mulţi martori s-au mobilizat imediat pentru a-i scoate pe răniţi din ambulanţă, până la sosirea pompierilor. Şi şoferul taxiului a ajuns la spital.

„Hai, domnule! Să intrăm acolo să-i ajutăm! A sunat, mă, cineva la 112?! Dă-l încoace! Bravo! Hai la mami! (…) Dă-te aşa, să nu vadă copilul!” O ambulanţă în care se aflau doi pacienţi, o mamă şi copilul său de 5 ani, s-a răsturnat într-un şanţ după un impact violent cu un taxi. Cinci persoane au ajuns la spital, patru din salvare şi conducătorul taxiului. Poliţiştii vor stabili care a fost dinamica accidentului. Sunt martori care spun că taxiul circula cu viteză şi nu ar fi observat ambulanţa care avea semnalele acustice şi sonore pornite. 

Starea răniţilor, după accidentul din Constanţa

Singurul care a rămas internat la spital este copilul de 5 ani. De altfel, chiar el urma să ajungă noaptea trecută la spital, cu febră. Toate celelalte victime – şoferul ambulanţei, asistenta, mama copilului, dar şi şoferul de taxi – au fost preluate de către medici şi au avut parte de investigaţii suplimentare. Vineri dimineaţă, toţi au cerut externarea.

Totul s-a petrecut noaptea trecută, în această intersecţie. Ambulanţa se deplasa către spital. Deşi avea culoarea verde a semaforului, şoferul taximetrului nu a acordat prioritate ambulanţei, care avea semnalele luminoase şi acustice pornite. În urma impactului deosebit de puternic, ambulanţa s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului. În această zonă sunt lucrări ample, atât ale companiei de apă, ale celei care distribuie agentul termic, dar şi ale primăriei. În cauză a fost întocmit un dosar penal, scrie observatornews.ro.