Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului și Episcopul Ortodox român al Europei de Nord, la Parohia Straja II, pe 21 mai

În contextul Anului Comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești, dar și al Anului Cultural 2023 dedicat marelui compozitor ,,Ciprian Porumbescu’’, duminică, 21 mai, la prăznuirea ,,Sf. Împ. Constantin și Elena’’ hramul Parohiei Straja II, la Sfânta Liturghie arhierească, oficiată cu binecuvântarea IPS Calinic de Preasfințitul Părinte Macarie, episcopul ortodox român al Europei de Nord, răspunsurile vor fi date de Corala Ciprian Porumbescu , cea care va reprezenta România la World Choir Games 2023 în Coreea de Sud.

„Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca va poposi la parohia noastră în perioada 19-22 mai.

Biserica va fi deschisă zilnic între orele 06:00-23:00 în perioada menționată.

Vă așteptăm cu bucurie la aceste popasuri duhovnicești!

Cu rugăciune,

părintele Constantin Oprea”, se arată pe pagina de socializare a Bisericii din Straja.

ICOANA VA AJUNGE VINERI, 19 MAI

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, cu acordul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, și al Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, vineri, 19 mai 2023, în jurul orei 13:00, icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca va ajunge în Eparhia Sucevei. Aceasta va fi întâmpinată la biserica Parohiei Straja I de către un sobor de preoți și diaconi condus de pr. Constantin Oprea, consilier cultural eparhial, și va fi purtată în procesiune până la biserica Parohiei Straja II.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul va fi așezată spre închinare la loc de cinste în biserica parohială, într-un baldachin special pregătit, după care va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu, de la ora 18:00.

Programul liturgic va continua sâmbătă dimineața cu slujba Utreniei și cu săvârșirea Sfintei Liturghii alături de pomenirea celor adormiți, iar seara, începând cu ora 18:00 va fi oficiată slujba Privegherii în cinstea ocrotitorilor bisericii.

Duminică, 21 mai 2023, de la ora 8:00 va fi oficiată slujba Acatistului Sfinților Împărați Constantin și Elena și a Acatistului Maicii Domnului, în semn de recunoștință și dragoste pentru cea care este grabnic ajutătoare pentru cei care înalță rugăciuni cu smerenie.