Incendiu puternic la două gospodării din Arbore

Duminică după-amiază, în jurul orei 16.00, în localitatea Arbore a fost semnalat un incendiu care a cuprind două case de locuit și două anexe gospodărești.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție Solca și cei civili de la SVSU Arbore, Cajvana si Botoșana, cu 5 autospeciale de stingere.

Ulterior, din cauza intensității incendiului, în sprijin  a mai fost trimisa o autospeciala de la Detasamentul de Pompieri Radauti.

La primul proprietar, au ars casa de locuit pe aproximativ 80 mp, adapostul de animale si depozitul de furaje, corp comun, pe aproximativ 70 mp si o anexa din lemn pe 30 mp.
Au mai ars bunuri casnice, aparate electrocasnice si altele. La cel de-al doilea proprietar, au ars casa de locuit pe aproximativ 80 mp si o anexa din lemn pe 30 mp, cu bunurile aferente.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat in jurul orei 19:00.