Încă două proiecte de importanță, depuse de Primăria Mănăstirea Humorului, pe fonduri europene

Primăria Mănăstirea Humorului continuă să investească în toate domeniile importante din comunitate, creșterea calității vieții cetățenilor fiind unul dintre principalele scopuri ale primarului Viorel Croitoru.

Doar de curând, edilul și echipa sa au depus în vederea obținerii finanțării un nou proiect menit să crească siguranța în comună. Este vorba despre proiectul „Achiziție sisteme ITS și TIC pentru îmbunătățirea mobilității locale în comuna Mănăstirea Humorului”, al cărui valoare se ridică la peste două milioane de lei cu TVA inclus.

„Vor fi amplasate bănci, stații de autobuz și coșuri de gunoi SMART, demne de o stațiune turistică, care vor crea un spațiu public accesibil pentru oricine, și, de asemenea, va fi extins sistemul de supraveghere video din comună. Totodată, vor fi montate și sisteme de avertizare privind adaptarea vitezei”, a spus primarul comunei Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru.

Sistemele de avertizare privind adaptarea vitezei vor fi reprezentate de indicatoarele rutiere luminoase cu sau fără radar ce oferă mijloace pentru o mai bună vizibilitate, atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte. Deoarece aceste sisteme sunt greu de ignorat, vor contribui la sporirea gradului de conștientizare al conducătorului auto și al pietonilor în sensurile giratorii, în parcări, precum și în locurile cunoscute pentru accidentele rutiere.

Investiția va fi realizată cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 Fondul Local.

Tot prin PNRR, Primăria Mănăstirea Humorului va construi și un centru de colectare prin aport voluntar (CAV), care va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, de către firmele de salubritate. Aici intră deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar și deșeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase și, nu în ultimul rând, deșeurile provenite din construcții și demolări.