Incendiu de proporții într-o gospodărie din Câmpulung Moldovenesc

Luni, 23 octombrie, în jurul orei 21:20, pompierii militari ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe construcții anexe dintr-o gospodărie, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:30.

Au ars adăpostul de animale, pe o suprafață de 100 de metri pătrați, un depozit de furaje și magazii de lemne, toate pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, circa 30 de metri cubi lemne de foc și circa 500 de kilograme de cereale. De asemenea, flăcările au degradat scule electrice, o drujbă, învelitoare din tablă, precum și garajul gospodăriei, construit din lemn.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau cu izolația deteriorată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, bucătăria de vară, o remorcă auto, lemne de foc și altele.