Încep lucrările de detonare a versantului pe DN 17B, în zona Holda. Drumarii au informat care sunt traseele alternative

DRDP Iași informează participanții la trafic că joi, 24 noiembrie 2022, între orele 11:00 – 16:00, vor fi executate lucrări de curățare a versantului de materialul cu risc de prăbușire, prin detonare și rânguire. Lucrările vin ca urmare a emiterii ordinului de începere pentru contractul „Asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru punerea în siguranță a obiectivului de pe DN 17B, km 44+050 – km 44+260”.
Pe sectorul de drum amintit, la sfârșitul lunii august a.c. s-au reactivat alunecările de teren, cu prăbușiri masive de material pietros pe corpul drumului, ceea ce a condus la închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule.
Considerând că siguranța participanților la trafic este primordială, DRDP Iași recomandă folosirea rutelor alternative avute la dispoziție:
Pentru trafic ușor: Transrarău – DJ 175A și pe drumul județean ce face legătura între DN 17, Frasin și Holda (DJ 177A); Pentru traficul greu: traseul delimitat de drumurile naționale DN 17B, DN 17, DN 15C, DN 15B, între Vatra Dornei – Spătărești – Broșteni, sub rezerva unei restricții de tonaj de 30 t pe DN 15B.