Incident la Mocănița Huțulca! Un bărbat s-a tăiat la trei degete în timp ce cupla două vagoane

Marți, 19 iulie, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizaţi, prin apel 112 de către Ionela Ș., cu privire la faptul că soțul acesteia, Marius Ș., și-a provocat leziuni la nivelul mâinii drepte, tăindu-se cu un topor la trei degete.

Cu prilejul deplasării la eveniment, a fost identificată victima, în incinta punctului de lucru al SC Calea Ferată Îngustă Moldovița, la stația CF Moldovița, acesta indicând, la fel ca apelanta, faptul că leziunile i-au fost provocate ca urmare a unei autoaccidentări survenite la domciliu, în timp ce manipula un topor.

Ulterior, victima a fost preluată de un echipaj al Ambulanței și transportată la CPU Câmpulung Moldovenesc în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

 Din verificările efectuate ulterior, precum și din discuțiile purtate cu apelanta s-a stabilit, în schimb, faptul că leziunile reclamate s-au produs în timp ce victima desfășura activități de cuplare a două vagoane ale trenului de linie îngustă cunoscut popular sub denumirea „Mocănița”.

 Din verificările efectuate și discuțiile purtate atât cu apelanta cât și cu Liliana N., în calitate de angajat al SC Calea Ferată Îngustă SRL Moldovița, s-a stabilit faptul că victima nu este angajat al societății în cauză, acesta desfășurând activitățile care au produs vătămarea sa în locul unui alt angajat care ar fi solicitat suplinirea sa de către vicitmă.

Din verificările efectuate, s-a mai stabilit faptul că, la data și ora producerii evenimentului, martor la cele petrecute a fost numitul  Constantin L., în vârstă de 84 de ani, în calitate de mecanic de locomotivă.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „Vătămare corporală din culpă”, „Neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „Nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. Totodată a fost solicitată efectuarea verificărilor privind evenimentul de muncă, conform competenței, de către lucrătorii ITM Suceava.