Un bărbat din Pojorâta care lucra într-o gospodărie din Vatra Moldoviței a decedat după o criză epileptică

Marți, 19 iulie, la ora 23.33, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a fost sesizat de către personalul din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava cu privire la faptul că Alexa F., domiciliat în comuna Pojorâta, internat la unitatea medicală la data de 18.07.2022, a decedat.

Totodată unitatea medicală a comunicat faptul că după internare bărbatul a fost diagnosticat cu mai multe traumatisme și insuficiență multiplă organe.

 La data de 18.07.2022, Alexa F. a fost preluat de către reprezentanții Ambulanței Câmpulung Moldovenesc de pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, fiind diagnosticat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu criză epileptică. 

Având în vedere aspectele, lucrătorii de poliție s-au deplasat pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, însoțiți de tehnician criminalist din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, stabilind în urma verificărilor efectuate următoarele: Alexa F. se afla pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, la locuința lui  Petru M., din data de 16.07.2022, ajutându-l pe acesta la treburile gospodăriei. În data de 17.07.2022 Petru M. a plecat de la locuința sa, singur, până pe raza comunei Pojorâta și ulterior pe raza comunei Vama,  venind la domiciliul său spre seară, fără însă a putea preciza o oră exactă. La momentul ajungerii la locuința sa Petru M. nu l-a mai găsit în acest loc pe Alexa F., crezând astfel că acesta a plecat înapoi în comuna Pojorâta.

La data de 17.07.2022, în jurul orei 22.00, Petru M. a fost contactat telefonic de către un vecin, acesta comunicându-i faptul că în fața casei sale se află căzută pe sol o persoană. Petru M. a ieșit din imobil, susnumitul dormind la momentul apelului, identificând pe podețul pe care se face accesul în curtea casei sale, pe Alexa F. din comuna Pojorâta,  în stare de ebrietate, conștient.   

După ce l-a identificat pe Alexa F.  fără ca acesta să prezente leziuni vizibile, Petru M. a relatat că l-a luat de pe sol pe susnumit, la cărat pe brațe până în curtea casei sale, așezându-l lângă imobil, în exterior, pe un trotuar din beton, lăsându-l aici până în dimineața zilei de 18.07.2022.

Petru M. a mai precizat că la data de 18.07.2022, de dimineață, Alexa F. ar fi făcut o criză epileptică și văzând acestea și trebuind să plece la locul de muncă de pe raza comunei Pojorâta,  a sesizat aspectul prin SNUAU 112, cadrele medicale preluându-l pe bărbat și transportându-l al Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Față de cele constatare, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu  pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, fiind întocmit în acest sens dosar penal fiind dispusă în cadrul acestuia efectuarea necropsiei.