Toate detaliile despre incendiul de la Mălini în care un copil de doi ani a ars de viu

Marți, 19 iulie, la orele 14.02, lucrătorii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Mălini, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că arde o casă în satul Pâraie și sunt copii în interior.

La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul SPR 7 Mălini, care, după primele verificări au constatat următoarele:

La data de 19.07.2022, orele 14.00 un incendiu a izbucnit la locuința lui Elvis-Petrică P., din sat Pâraie, comuna Mălini.

În locuință se afla un copil de 2 ani, care a fost carbonizat în timpul incendiului.

Din primele cercetări se pare că incendiul ar fi izbucnit de la flacăra unui  aragaz lăsat nesupravegheat.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „distrugerea din culpă„ și ”uciderea din culpă”.

Urmare la eveniment, cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că locuința aparține lui Elvis-Petrică B., unde locuiește împreună cu Narcisa P., care este concubina lui si cu 2 copii minori de 8 luni, respectiv 2 ani.

Trebuie spus că în jurul orei 13.50, Narcis P. a pus pe aragazul aprins o oală cu apă pentru a pregăti mâncare, ulterior femeia a lăsat-o pe minora de 8 luni în grija unei vecine, iar pe minorul de doi ani l-a lăsat dormind în casă. Aceasta a mers până la un magazin din apropiere pentru a face câteva cumpărături.

În jurul orelor 14:00 vecinii au remarcat că la respectiva locuință a izbucnit un incendiu și au apelat SNUAU 112, solicitând intervenția pompierilor.

Locuința sus-menționată era confecționată din lemn și a ars în totalitate; iar minorul în vârstă de 2 ani, aflat în interior, a fost carbonizat.

  Incendiul a fost lichidat de către pompieri din cadrul ISU Suceava-Subunitatea Fălticeni, precum și de pompieri voluntari din cadrul Primăriei com. Mălini, iar ca și cauză a producerii incendiului s-a stabilit ca fiind „aparat de gătit nesupravegheat sau supraîncălzit” (aragaz).

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „distrugerea din culpă” și „uciderea din culpă”, ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul PP Mălini.