Incident la un spital din Capitală. O fetiță de doi ani s-a ales cu arsură de cornee, fiind expusă la raze UV

Este anchetă în spitalul Gomoiu din Capitală după ce corneea unei fetițe de doi ani a fost arsă din cauza expunerii la raze UV.

Fetița, alături de tatăl ei, au fost expuși razelor UV într-un container unde așteptau ca micuța să fie consultată. Este vorba despre un container unde sunt ținute cazurile suspecte de gripă sau COVID-19. Abia după ce aceștia au stat timp de o oră acolo, un medic rezident a venit și a oprit lampa UV.

Din primele informații, se pare că fetița a ajuns la spital pentru o răceală. După ce a fost consultată, aceasta a plecat acasă împreună cu părinții ei, însă nu după mult timp, atât ea cât și tatăl ei au început să aibă dureri mari de ochi și și-au pierdut vederea. Mai mult decât atât, pielea a început să li se desprindă de pe față, ca în urma unei arsuri. Din fericire, cei doi și-au recăpătat vederea după doar câteva ore, scrie antena3.ro.

Reprezentanții unității medicale spun că incidentul a avut loc din cauza lipsei de personal și a numărului uriaș de pacienți care se prezintă la camera de gardă, scrie psnews.ro.