Inconștiența unui tânăr din Câmpulung Moldovenesc: beat, fără să fi deținut vreodată permis, pe străzile din Stulpicani

Duminică, 29.10.2023, ora 02:00, lucrătorii Poliției oraș Frasin, în timp ce executau acțiunea BLOCADA pe raza loc. Slătioara, com. Stulpicani, DJ177B, jud. Suceava, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru control al autoturismul marca BMW, având direcția de deplasare Câmpulung Moldovenesc- Slătioara.

           Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind numitul G. Petru de 22 ani, domiciliat în mun. Câmpulung Moldovenesc, care nu a  prezentat permis de conducere și fiind verificat în baza de date s-a constatat că nu  posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

           Conducătorul auto, G. Petru Andrei a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia verificării documentelor autoturismului marca BMW s-a constatat că deține RCA și ITP  valabilă, dar a prezentat dovada prin care i-a fost reținut certificatul de înmatriculare, expirată din data de 06.10.2023.

            Conducătorul auto Gherasim Petru Andrei a fost sancționat contravențional conform art. 102 alin.3 lit.a și art. 15 alin.5 din din OUG 195/2002, din 29.10.2023.

           În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de către lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335, alin. (1) din Codul Penal și art. 335 alin.(3) din Cod penal  urmând a se face propunere procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.