Moldovan: „Șoferii de TIR nu respectă limita de tonaj pentru circulația pe podul provizoriu de la Milișăuți”

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, luni, că a revenit la amplasamentul podului peste râul Suceava, pe raza orașului Milișăuți, în zona DN2H la km. 4+776, așa cum a promis.

„Ajuns în zona podului provizoriu de la Milișăuți, am constatat că la două săptămâni de la deschiderea sa nu se respectă restricțiile de tonaj impuse de proiectanți, existând în continuare conducători auto de vehicule transport marfă (inclusiv TIR-uri) care ignoră semnele de circulație amplasate și ocolesc prevederile legale. Am apreciat reacția rapidă a Serviciului Poliției Rutiere care, la solicitarea mea, a intervenit pentru descongestionarea traficului din zonă”, a spus prefectul.

El a solicitat conducerii DRDP Iași să analizeze și să dispună amplasarea unor panouri de presemnalizare  mari, vizibile, pentru a nu mai avea situații de acest gen.

„Ajuns în zona podului provizoriu de la Milișăuți, am constatat că la două săptămâni de la deschiderea sa nu se respectă restricțiile de tonaj impuse de proiectanți, existând în continuare conducători auto de vehicule transport marfă (inclusiv TIR-uri) care ignoră semnele de circulație amplasate și ocolesc prevederile legale. Am apreciat reacția rapidă a Serviciului Poliției Rutiere care, la solicitarea mea, a intervenit pentru descongestionarea traficului din zonă.
În cadrul discuției telefonice cu directorul general al DRDP Iași am solicitat monitorizarea mai atentă a activităților pe șantier, astfel încât lucrările să se desfășoare în graficul stabilit.
Voi continua să fac deplasări în teren în zona podului de la Milișăuți, pe căile de acces rutier spre PTF Siret și Vicovu de Sus, precum și la alte obiective de infrastructură importante pentru circulația auto din județ”, a spus Moldovan.