Investiţie majoră pentru Secţia Gastroenterologie a Spitalului Judeţean Suceava

În urmă cu două luni, conducerea Spitalului Judeţean cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, a achiziţionat un nou turn de videoendoscopie cu accesorii în valoare de 1.210.230 lei cu TVA, vârf de gamă la acest moment, esenţial în tratarea patologiei digestive.

Videoendoscopul cu funcţie HDTV permite investigarea endoscopică folosind mai multe tehnologii:

Cu tehnologie de bandă îngustă de culoare, care are rolul de a evidenţia capilarele şi structurile de pe suprafaţa mucoasei, ceea ce duce la o mai bună delimitare a leziunilor;
Tehnologia ce permite vizualizarea vaselor de sânge profunde din mucoasa digestivă şi evidenţiază punctele de sângerare; Tehnologia ce optimizează structură, tonurile de culoare şi luminozitatea mucoasei; Tehnologia care extinde câmpul de vedere şi combină imaginile capturate în vederea apropiată cu cele capturate în vederea îndepărtată, astfel încât să se obţină o imagine cu o adâncime mai mare a câmpului vizual, ceea ce oferă o mai mare claritate şi detalii mai bogate pe toată suprafaţa imaginii, asigurând un nivel superior de observare cu focalizare continuă;

Toate permit vizualizarea tubului digestiv cu rezoluţie înaltă şi depistarea leziunilor premaligne cu biopsie ţintită din zona suspecta, identificarea polipilor cu risc mare de malignizare, efectuarea procedurilor hemostatice în siguranţă prin identificarea rapidă a sursei sângerării, efectuarea în siguranţă a procedurilor endoscopice.

În perioada 15 octombrie – 15 decembrie au fost efectuate 236 de endoscopii digestive superioare, 110 endoscopii digestive inferioare. Din total, 21 de explorări au avut nevoie de manevre suplimentare:
hemostaza – montare de clip-uri hemostatice, electrocoagulare monopolara şi bipolară, injectare de substanţe cu rol hemostatic; proceduri care au necesitat electrocoagulare utilizând plasmă Argon;
polipectomii cu grade variabile de dificultate.

Echipa care foloseşte acest aparat este formată din: dr. Mircea Alexandru Badea, medic şef de secţie, dr. Andreea Golea, dr. Rami Ababneh, dr. Răzvan Opaschi medici gastroenterologi , dr. Valeriu Gavrilovici medic primar chirurg şi asistenţi de endoscopie Mirela Olariu şi Georgiana Sadagurschi.

Conducerea Spitalului Judeţean şi Consiliul Judeţean sprijină în permanenţă performanta şi caută să achiziţioneze cea mai bună aparatură existenţa pe piaţă în acest moment.