Investițiile din educație, prioritare pentru primarul de la Frătăuții Vechi: Creșa nouă a primit deja finanțare, iar grădinița din centru se extinde

Veștile bune continuă să vină pentru cetățenii comunei Frătăuții Vechi. De data aceasta este vorba despre sistemul de educație, pe care actuala conducere a Primăriei comunei pune un foarte mare accent. Dacă în urmă cu două luni primarul Antemie Cristinel Dinu spunea că pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI) se află proiectul său privind construirea unei creșe în satul Frătăuții Vechi, acum edilul anunță că această investiție a trecut de mai multe etape, aflându-se pe lista de investiții. Acest lucru înseamnă că CNI lucrează la studiile aferente, urmând ca într-un timp scurt să organizeze licitația și să înceapă lucrările.

„Cu bucurie anunț că tinerele familii din comuna noastră nu vor mai trebui să apeleze la rude sau prieteni pentru a avea grijă de cei mici, ci îi vor putea duce la creşa din Frătăuții Vechi. Nici părinții care își duc copilașii la creșele din Rădăuți sau Gălănești nu vor mai trebui să facă naveta, iar acest lucru este un mare plus”, a spus primarul comunei Frătăuții Vechi, Antemie Cristinel Dinu.

Edilul a subliniat că noua construcție, ce va fi amplasată în satul Frătăuții Vechi, la ieșirea spre municipiul Rădăuți, va putea găzdui 40 de antepreșcolari.

De altfel, trebuie spus că această creşă nZEB (near-Zero Energy Building) va fi dotată cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie şi apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi izolată termic, cu uşi şi geamuri izolante.

 

Și la Grădinița din centrul satului Frătăuții Vechi se lucrează

 

Primarul de la Frătăuții Vechi a mai spus că se fac investiții și la Grădinița din centrul satului reședință de comună, astfel încât cei mai mici cetățeni ai localității să beneficieze de condiții moderne și de un spațiu atractiv și primitor.

„Aici se lucrează deja la construirea a două noi săli de grupă, dar și la actuala clădire care găzduiește unitate de învățământ. Facem aceste lucrări cu bani de la bugetul local al comunei, valoarea totală a investițiilor ridicându-se la aproximativ 600.000 de lei”, a spus primarul Antemie Cristinel Dinu.