Ion Lungu, după ce AUR a început distribuirea unor pliante la magazine: „Este un fake news grosolan pe care eu nu l-am pomenit niciodată”

Primarul Ion Lungu atrage atenția că în municipiul Suceava, dar și în unele localități limitrofe circulă un pliant asumat și distribuit de membrii Partidului AUR în care sunt prezentate o serie de informații ce nu au conexiune în realitate. De altfel, edilul a declarat în conferința de presă de miercuri, 9 august, că mesajul tipărit pe aceste pliante nu este nimic altceva decât „un fake news grosolan”. Mai mult decât atât, Ion Lungu a explicat că municipiul Suceava nu se poate înscrie în proiectul „oraș de 15 minute”, întrucât acesta este destinat marilor orașe și că „la noi, oricum, se ajunge în 15 minute în orice parte a orașului”.

De altfel, primarul Ion Lungu a declarat că îi iartă pe cei de la AUR pentru crearea și distribuirea pliantelor și le-a transmis că nu cu astfel de lucruri se câștigă o primărie.

„Un partid politic, care se cheamă Alianța pentru Unirea Românilor, a furat startul campaniei electorale. Este o mostră de populism din partea celor de la AUR. Vor să panicheze sucevenii cu un subiect fals care nu există. Nu am vorbit despre el, nu a fost promovat și nu se poate vorbi despre el în municipiul Suceava, ci doar în metropole. Pliantul intitulat «Nu vrem Suceava oraș de 15 minute» îi panichează pe suceveni că vor fi îngrădiți, limitați, că se vor pune interdecții și bariere. Mai urmează să spună că vor fi puse garduri din sârmă ghimpată. Niciodată nu am spus că Suceava va intra în acest proiect de 15 minute și nici nu a fost aprobat nimic în acest sens, pentru că trebuiau aprobările Consiliului Local. Acest proiect este pentru metropole și nu se poate aplica în Suceava. La noi, oricum, se ajunge în 15 minute în orice parte a orașului.

Este un fake news grosolan pe care eu nu l-am pomenit niciodată. Am puterea să iert, pentru că eu sunt creștin ortodox practicant și le spun la prietenii mei creștini de la AUR că nu pot câștiga alegerile cu minciuni grosolane și sfruntate.

Aceast pliant se împarte pe la magazinele din Bosanci, deocamdată. Cineva spunea că tuturor celor ce își făceau cumpărăturile acolo primeau și acest pliant și mi-am adus aminte că e ca pe vremea lui Ceaușescu: «dacă vrei salam, îți dăm și cremă de pantofi!». Am puterea să glumesc și să îi iert pe cei de la AUR, dar le spun că nu așa se câștigă Primăria, cu niște fake news-uri grosolane care nu au nici 1% adevăr în ele. Știm cum este în politică: se mai exagerează, dar chiar așa să nu fie niciun sâmbure de adevăr și, totuși, să faci pliante să le împarți prin oraș nu este ok”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.