Țintă: Larisa Blanari speră ca în toamnă să aibă organizații de femei în toate localitățile din județul Suceava

Președinta Organizației Județene a Femeilor Social Democrate Suceava, Larisa Blanari, continuă să străbată județul pentru a organiza alegeri și pentru a aduna în jurul său cât mai multe femei care să aibă un cuvânt real de spus în administrația și în politica locală. Deloc ușor, demersul său curajos este „alimentat” de satisfacția faptului că cele care i se alătură înțeleg că scopul lor este doar cel comun, nicidecum unul personal. Până în acest moment, au fost organizate alegeri în 48 de organizații locale din județul Suceava.

„Am început alegerile în luna februarie, iar eu sper că în toamnă voi reuși să anunț că am încheiat alegerile în toate cele 114 localități ale județului Suceava.

Referitor la aceste întâlniri cu doamnele din județ, să știți că mă pregătesc pentru fiecare ședință ca pentru un examen pentru că e important ca ce le spun doamnelor să le și rămână în suflet.

Totodată, îmi doresc ca la alegerile din 2024 să avem câte o doamnă consilier, chiar două, în fiecare localitate din județul Suceava”, a declarat Larisa Blanari, într-o emisiune de la postul NEst Tv Channel.

De asemenea, un alt element de noutate anunțat de președintele OFSD Suceava este o Școală Politică pe care intenționează să o organizeze în viitorul apropiat.

„Îmi propun organizarea unei Școli Politice a OFSD Suceava, iar acolo să ne întâlnim cu doamne de peste tot. Cred că așa ne cristalizăm: discutând cu oameni care au un cuvânt de spus în politică”, a mai spus Larisa Blanari.

 

Femeile pot fi o portavoce importantă la nivel de județ

 

Despre întâlnirile cu femeile din județul Suceava, Larisa Blanari a spus că, de foarte multe ori, acestea spun că nu se pricep la politică, însă și-ar dori să se implice în comunitățile lor. Astfel, pentru ca doamnele să poată deveni o portavoce a Partidului Social Democrat la Suceava, președinta OFSD Suceava se concentrează să coaguleze în jurul său un grup puternic de femei care să poată face posibil acest obiectiv.

„Foarte multe doamne cu care m-am întâlnit la alegerile organizațiilor femeilor social-democrate din județ mi-au spus asta: <Noi nu ne pricepem la politică!>

Am zâmbit de fiecare dată.

Le-am răspuns că atâta timp cât vorbim cu vecinii, cu prietenii, cu colegii, la serviciu, pe stradă, la rând la magazin, la bancă, în parc, la sala de sport, la nuntă sau în diverse ocazii despre ce ne place sau nu ne place în comunitatea în care trăim, facem politică.

Și când începem să ne și implicăm pentru a schimba lucruri, atunci facem o politică de succes, care aduce rezultate. Pentru oamenii din jurul nostru în primul rând.

Oameni care, să fim sinceri, s-au săturat de partide. Ei vor să-și vadă rezolvate problemele, vor să vadă că cineva vine cu soluții.

Vreau să fim portavocea județului, la nivel de PSD!

Am organizat în ultimele luni ale acestui an zeci de alegeri la organizațiile femeilor social-democrate din județ. Mai am mai bine de jumătate din localitățile județului de străbătut și până acum am adunat peste 1300 de noi colege”, a precizat președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari.