Nume sonore ale folclorului românesc, pe 15 august, la Festivalul „Baia file de istorie”

Comuna suceveană Baia se pregătește de sărbătoare. Astfel, în perioada 13 august – 15 august, se va desfășura cea de-a XLII ediție a Festivalului „Baia file de istorie”, eveniment ce se va desfășura pe esplanada din fața Primăriei și la care sunt invitați să participe toți cetățenii din localitate. 

Organizatorii au pregătit un program divers cu invitați speciali, care vor susține spectacole memorabile, între care Robert Târnoveanu, Viorica Macovei, Călin Brăteanu, Ansamblul „Arcanul”, Alexandru Brădățan, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Paul Ananie, Ansamblul Răzeșii, dar și artiști locali.

Și pentru că administrația publică locală are un respect deosebit față de exemplele de viață din comunitate, familiile care împlinesc 50 de ani de căsătorie vor fi premiate de Primărie și Consiliul Local Baia.  Totodată, premiați vor fi și elevii și profesorii merituoși din comună.

Ziua de duminică, 13 august, va debuta la ora 11:00, cu mai multe expoziții, un simpozion, dar și cu o lansare de carte, manifestările continuând marți, 15 august.

Astfel, la ora 10:30 se va desfășura festivitatea de premiere a cuplurilor de aur, urmând ca de la ora 11:00 să aibă loc o ședință festivă a Consiliului Local, când comuna Baia se va înfrăți cu localitatea Șeptilici din Republica Moldova.

La ora 12:45 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului „Baia file de istorie”, iar după recitalul susținut de Alexandru Brădățan, elevii și profesorii merituoși din comună vor fi premiați. Programul va continua cu recitalurile artiștilor invitați.