Irina Vasilciuc, către subprefectul Șologon: „Vom finaliza acest proiect, chiar dacă dumneavoastră, cu o gândire cinică, v-ați dori să nu se finalizeze”

Irina Vasilciuc, administratorul public al județului Suceava, a revenit cu noi precizări pentru subprefectul județului Suceava Cristian Șologon, cel care are și funcția de secretar al PSD Suceava.
Redăm integral comunicatul de presă transmis de administratorul public al județului:

Văd că domnul Șologon se face că nu înțelege cum este cu acest proiect realizat de Consiliul Județean Suceava în asociere cu Consiliul Județean Iași. Voi mai face câteva precizări pentru opinia publică.

Chiar dacă în septembrie 2017 a fost semnat contractul de finanțare a acestui proiect, CJ Suceava fiind primul din țară care a depus un astfel de proiect, abia în aprilie 2020 a putut fi semnat contractul cu câștigătorul licitației. De ce, domnule Sologon? Să vă explic și poate veți înțelege.
A trebuit modificată legislația în domeniul apelor. Ghidul proiectului prevedea ca proprietarul terenului de sub un pod să fie Consiliul Județean, în timp ce peste tot în țară proprietară era Administrația Națională „Apele Române”. Noi, CJ Suceava, am solicitat modificarea legislației.
S-a introdus în ghidul contractat de titular, adică de CJ Iași, auditul de siguranță rutieră, realizarea auditului durând câteva luni.
De asemenea, a apărut Ordonanța 114, a guvernului PSD, care a introdus niște măsuri în domeniul construcțiilor, iar contribuția CJ Suceava la valoarea proiectului a crescut cu 87 milioane de lei, fapt ce ne-a obligat la acea vreme să facem un împrumut pe care îl plătim și azi.
E bine să știți, domnule Șologon, iar dvs. știți, dar vă faceți că nu știți că aceste modificări care au fost făcute în perioada 2017-2019, guvernare PSD au generat întârzieri în toată țara.
Din 2020 până în februarie 2022, constructorii au lucrat pe șantierul acestui drum și au realizat peste 40% din lucrare. Este adevărat că, de mai bine de un an după ce constructorul a plecat de pe șantier, noi, CJ Suceava, ne-am ocupat de reluarea procedurilor legale de licitație.
Reamintesc că în momentul de față se lucrează pe zeci de șantiere, pe drumurile județene, pe aeroport, la Spitalul Județean Suceava, în domeniul asistenței sociale, în cadrul programelor transfrontaliere cu Ucraina, iar locuitorii județului Suceava văd aceste lucruri. Vom recupera timpul și în cadrul acestui proiect, așadar, domnule Șologon, vă dau un sfat. Nu politizați aceste subiecte, pentru că nu vă avantajează. Noi ne ținem de treabă, vom finaliza acest proiect, chiar dacă dvs., cu o gândire cinică v-ați dori să nu se finalizeze, pentru a avea un oarecare câștig electoral”.