Jandarmii suceveni, la ceas de bilanț: Aproape 27.000 de misiuni și amenzi de aproape 600.000 de lei, aplicate în 2022

În data de 17 ianuarie a.c., la sediul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni a avut loc evaluarea activității desfășurate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava în anul 2022.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv, sub prezidiul colonelului Nițoi Mihai Gabriel, șeful Direcției Control și Verificări Interne, al colonelului Vladimirescu Tudor, comandantul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni și al cadrelor militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

În cuvântul de bilanț, inspectorul – șef, general de brigadă Ionel Postelnicu, a precizat că principalul aspect care a influențat în mod decisiv misiunile organizate și executate în anul care a trecut l-a constituit declanșarea invaziei Ucrainei de către Federația Rusă.

La fel ca în anii precedenți, în anul 2022 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a pus accent pe o gestionare transparentă a situaţiilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, urmărind în permanenţă realizarea dialogului şi acordarea întregului sprijin pentru soluţionarea eventualelor nelămuriri, spiritul prevederilor legale fiind primordial în rezolvarea situaţiilor ce au impus intervenţia forţelor de ordine.

Activitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava s-a evidențiat printr-un număr de 26.908 misiuni, astfel:
a) 6.003 misiuni de asigurare a ordinii publice;
b) 12.798 misiuni de menţinere a ordinii publice;
c) 6.792 misiuni executate în contextul conflictului armat din Ucraina;
d) 789 misiuni în cooperare;
e) 526 de activități de punere în aplicare a mandatelor de aducere.

Au fost constatate 2052 de contravenţii, valoarea sancţiunilor aplicate în acest an fiind de 561.650 de lei.

Pentru anul 2023, obiectivele fundamentale ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava vor viza creşterea performanţei activităţilor operative, logistice, dar și de suport.

„Vă asigurăm că și în anul 2023 vom acţiona cu fermitate, profesionalism şi consecvenţă, deoarece prioritatea noastră o reprezintă siguranța cetățenilor!”, au transmis reprezentanții IJJ Suceava.