La 50 de ani de la filmările pentru „Frații Jderi”, marele actor Florin Piersic a revenit la Herghelia Lucina

Marele actor Florin Piersic a revenit la Herghelia Lucina după 50 de ani de la filmarea filmului „Frații Jderi”, producție care se află în top 20 cele mai vizionate filme românești din toate timpurile.
Florin Piersic, cel care a avut rolul lui Cristea Jder, a fost întâmpinat cu pâine și sare, iar ulterior a fost invitat să urce într-o caleașcă trasă de patru cai de Bucovina.
Și pentru că Bucovina are tradiții încă vii, elevii Școlii Moldova Sulița au susținut un spectacol în cinstea vizitei marelui actor.
După ce a vizitat Herghelia Lucina și a povestit cu cei ce l-au întâmpinat, Florin Piersic a primit de la șeful Ocolului Silvic Breaza, Mihai Lițu, o icoană cu Sfântul Ștefan cel Mare, o carte scrisă de IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, precum și o emblemă a Ocolului Silvic Breaza.
„Herghelia Lucina a avut onoarea de a-și prezenta activitatea celui mai mare și mai iubit actor, un MARE OM, cu o legătură puternică și atașament față de cai. Mulțumim pentru revenire, amintirile create și cele păstrate!
Florin Piersic este pentru a doua oară prezent în Herghelie, prima apariție a fost în anul 1973, când, alături de alți mari actori, au filmat alături de caii din rasa Huțul scene pentru filmul Frații Jderi. Mulțumim ing. Dragos Juravle pentru oportunitatea creată de a-l avea pe prietenul dumneavoastră printre noi!”, au transmis reprezentanții Hergheliei Lucina.
Sursa foto: Facebook Herghelia Lucina