La ce concluzie s-a ajuns în urma negocierilor cu furnizorii de lapte: Pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substanțiale de preţ, la raft

Pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substanțiale, la raft, ale prețurilor laptelui proaspăt, având în vedere că retailerii au confirmat participarea la acordul voluntar.

Posibil să dureze câteva zile până când această măsură se va aplica în toate magazinele, ținând cont că trebuie renegociate contractele cu fiecare producător și epuizate stocurile existente, anunță Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Guvernul, reprezentanții procesatorilor și ai rețelei marilor magazine au convenit o reducere a prețului pentru laptele de consum, pe o perioadă de șase luni. Totodată, Guvernul va acorda fermierilor peste 43 milioane euro ajutoare pentru producția de lapte.

Astfel, reducerea de cel puțin 20% a prețului la raft se va aplica laptelui de proveniență românească care costă în prezent peste 7 lei/litru, fără să fie inclus în vreo promoție, și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%).

Executivul a anunțat că, pentru susținerea procesatorilor români din industria alimentară, va fi îmbunătățită și adaptată, în termen cât mai scurt, măsura potrivit căreia procesatorii beneficiază de o primă de 10% din valoarea producției prelucrate în România. Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului, scrie profit.ro.