Lemn de aproape 55.000 de lei confiscat și amendă usturătoare, pentru un gaterist din Fundu Moldovei

În baza informațiilor furnizate de SUMAL 2.0, în data de 23.03.2023, Garda Forestieră Suceava, împreună cu lucrători din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Secția de Poliție Rurală nr. 11 Pojorâta, au efectuat verificări la un depozit temporar aparținând unui operator economic din comuna Fundu Moldovei, județul Suceava.

Deși în aplicația SUMAL 2.0, la data verificărilor era înregistrat un stoc scriptic de aproape 340 mc buștean de rășinoase și foioase, în teren, în locația aferentă depozitului temporar autorizat pentru operatorul economic în vederea exploatării unei partizi, delegații de la Garda Forestieră Suceava au constatat existența unui volum de doar 73 mc în majoritate buștean de esență foioase.

Întrucât nu au fost prezentate justificări legale cu privire la lipsa materialelor lemnoase din depozit, echipa de control a aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei, iar cantitatea de 266 mc buștean rășinoase și foioase cu o valoare de 54.305 lei a fost confiscată valoric.

Garda Forestieră Suceava va continua verificările privind trasabilitatea materialelor lemnoase identificate ca expediate fără documentele proveniență legală, urmând a se lua măsurile ce se impun.