Lucrările la Drumul Județean ce leagă localitățile Comănești și Bălăceana, în linie dreaptă. Flutur: „Și anul acesta va fi un an cu multe investiții la drumuri”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat joi, 11 mai, șantierul Drumului Județean 178, care leagă localitățile Comănești și Bălăceana. Alături de șeful administrației județene a fost și primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv, a cărui localitate este beneficiar direct al investiției.

Potrivit președintelui Flutur, prin această investiție finanțată de Consiliul Județean Suceava se modernizează 3,4 kilometri de drum. Trebuie spus că valoarea lucrărilor se ridică la 3,7 milioane de euro.

„Investiția prevede și două poduri, din care unul de 40 de metri, peste apa Solonețului, și încă un pod nou de 12 metri. De asemenea, se mai lucrează și la trei podețe, dar și la cele 12 accese în gospodăriile oamenilor. Tot prin acest proiect se modernizează și 3700 de metri liniari de șanțuri, 330 de metri de ziduri de sprijin, cu o înălțime cuprinsă între 2 și 3,5 metri. Drumul are o lățime de 8 metri, din care 6 metri carosabilul și 2 metri acostamentul. Am văzut că ritmul în care merge lucrarea este unul bun, iar vremea ne permite să lucăm constant”, a explicat președintele Consiliului Județean Suceava.

Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că acest drum face legătura între zona localităților Cacica, Pârtești, Comănești, Botoșana, Todirești, Humoreni și zona comunelor Bălăceana, Ilișești, Ciprian Porumescu spre Gura Humorului și Suceava.

„Oamenii de aici vor ajunge mai ușor atât la Suceava, cât și la Gura Humorului. Populația aștepta demult această investiție, însă s-a lucrat și la aducțiunea de apă în zonă. Mă bucur că firmele se țin de calendar”, a mai spus Flutur.

Șeful administrației județene a mai precizat că în prezent Consiliul Județean Suceava desfășoară mai multe proiecte de infrastructură rutieră în județ.

„Se lucrează la Coșna, la drumul spre Ardeal, la Mălini – la drumul spre județul Neamț. De asemenea, avem lucrări pregătite la drumul ce face legătura între Grănicești și Satu Mare, la cel dintre Rotopănești și Horodniceni, la Drumul Județean de pe Valea Brodinei, paralel cu frontiera cu Ucraina. Totodată, pregătim un drum la Forăști, pe care să îl modernizăm în perioada care urmează, dar și multe covoare asfaltice. Și anul acesta, ca și cel trecut, va fi un an cu multe investiții în drumurile județene de la noi din județ”, a conchis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.