Martorii șicanării de la Frătăuți în care au murit un tânăr și o fetiță: „A fost urmărit, au fost zece tamponări”

Pasagerul care și-a pierdut viața era tatăl unui băiețel de opt ani. S-a ajuns la accident după o șicanare în trafic. Șoferul care i-a urmărit a fost reținut de polițiști.

Accidentul a avut loc pe un drum județean din Suceava. În mașina victimelor erau șoferul, fiica lui și un prieten de-al bărbatului. După ce autoturismul lor a intrat într-un cap de pod, pasagerul a murit pe loc. Fetița de patru ani a celui de la volan a fost rănită grav și a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Iași. S-a stins, înainte să fie operată.

Martor: Bubuitură mare. Era băiatul întins din mașină, mort”.

Cercetarea polițiștilor a scos la lumină amănunte șocante. Potrivit unor surse din anchetă, înainte de impact, mașina victimelor a fost atinsă și împinsă în repetate rânduri de o alta, din spate, în mare viteză. Camerele de supraveghere din zonă ar fi surprins manevrele periculoase. După opt kilometri, a avut loc accidentul.

Martor: „Acolo a pus frană și s-a izbit aici, pe colț. Se urmăreau. Vecinul l-a scos din mașină pe băiatul care a murit, o doamnă i-a dat primul ajutor, și mai era un bărbat cu o fetiță în brațe, care striga să îl ducă cineva la spital”.

La volanul autoturismului din spate era un tânăr, de 22 de ani. Potrivit unor surse, acesta ar avea o relație cu mama fetiței din prima mașină. Parinții copilei sunt separați, iar cea mică stătea cu tatăl ei.

Miercuri, mama o dusese pe fată acasă la iubitul ei. Pe seară, tatăl a venit, însoțit de prietenul lui, și a luat-o înapoi. Întalnirea s-a lăsat cu scandal.

Martor: „A venit și l-a bătut. Da. Probabil din cauza prietenei lui”.

După ce tatăl și fiica au plecat cu mașina, împreuna cu prietenul bărbatului, tânărul i-a urmărit în trafic, furios. Încerca să o recupereze pe cea mică. Aflat la volan, tatăl copilei povestește prin ce au trecut. Prietenul său a și sunat la 112, înainte să moară.

Reporter: Înainte de impact ați fost împins?

Tatăl fetiței decedate: Da, împins la maxim, până la 120 km pe oră. Accelera și eu frânam. De când ne-a trântit prima oară, până ne-am răsturnat, în continuu am vorbit cu Poliția”.

Mama bărbatului mort: A fost urmărit, au fost zece tamponări. Indivizii din spate îi tamponau. Băiatul meu a strigat că este un copil în mașină și atunci a scos capul pe portieră și, probabil cum s-a răsturnat, mașina l-a atins și a murit”.

Soră: „Știam de acest conflict mai vechi pe care îl avea șoferul cu actualul concubin al fostei soții. Știam că i-a pus gând rău și i-a interzis să mai meargă în acea localitate, dar din păcate, miercuri, când a mers, l-a luat pe fratele meu cu el”.

După accidentul fatal, tânărul de 22 de ani a oprit după un kilometru, când a văzut Poliția. A fost reținut pentru 24 de ore, într-un dosar de ucidere din culpă. Acum este sub control judiciar.