Mihai Dimian a preluat oficial mandatul de rector al USV, în ziua în care universitatea a sărbătorit 34 de ani de la înființare

Joi, 7 martie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a sărbătorit 34 de ani de la înființare, printr-un eveniment festiv, în cadrul căruia fostul rector Valentin Popa i-a predat ștafeta lui Mihai Dimian, noul rector al unității superioare de învățământ.

La eveniment au luat parte membrii comunității academice, reprezentanți ai autorităților județene și locale, studenți, precum și alți invitați, printre care primarul Ion Lungu, vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, managerul Spitalului Clinic Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea, și inspectorul general al IȘJ Suceava, prof. Grigore Bocanci.

În discursul său, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a mulțumit autorităților, colegilor din USV și presei pentru buna colaborare.

„Doamnelor și domnilor, a fost o onoare să fiu rectorul USV! Vă mulțumesc!”, a spus Valentin Popa, la finalul discursului de predare a mandatului de rector.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul și primarul muncipiului Suceava, Ion Lungu, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Vizibil emoționat, noul rector al USV, Mihai Dimian, a spus că îl așteaptă un mandat cu multe provocări, însă le va face față. De asemenea, universitarul a subliniat că va continua colaborarea cu prorectorii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și a anunțat că în locul său de prorector va fi ocupat de Aurelian Rotaru.