Ministrul Agriculturii, vizită inopinată în Vama Siret: „Am vrut să văd cum sunt verificate tirurile care trec prin țara noastră!”

Joi, 15 februarie, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a deplasat în Vama Siret pentru a inspecta sigiliile de pe camioanele ce transportau cereale, în urma protestelor fermierilor de la Vama Siret.

Intrarea camioanelor din direcția Ucrainei a fost blocată timp de mai multe zile din cauza protestului fermierilor și transportatorilor.

„Pentru că, în ultimele două luni, s-a discutat mult despre tirurile cu cereale din Ucraina care tranzitează România, am făcut o vizită inopinată, în Vama Siret să văd cum sunt verificate tirurile care trec prin țara noastră! Când fermierii mi-au adus la cunoştinţă că anumite cantităţi de cereale ar intra în România, am solicitat control de la Antifraudă, bineînţeles, au fost constatate că erau produse de natura grâului şi porumbului, dar erau seminţe pentru a fi cultivate de către fermierii români.

Erau acele şroturi de floarea soarelui care sunt utilizate în agricultură, dar nu s-a pus vorba niciodată de cereale pe teritoriul României. Şi eu fac un apel public să verifice instituţiile statului acest lucru”, a afirmat ministrul Agriculturii.