Ministrul Cadariu: „2022 a fost anul unor reforme importante, dar și anul relansării activităților, într-o perioadă a situațiilor excepționale”

Ministrul antreprenoriatului și turismului, suceveanul Constantin Daniel Cadariu, consideră că 2022 a fost anul unor reforme importante, dar și anul relansării activităților, într-o perioadă a situațiilor excepționale.

Constantin Daniel Cadariu a spus că cifrele anului 2022 ne dau speranța unor rezoluții ambițioase pentru 2023. Cadariu a arătat că de la reluarea programelor Strat-Up Nation, participarea la târguri sub pavilion național, Târgul pentru IMM-uri și Târgul pentru Meșteșugari, la dezvoltarea unor noi piloni ca Start-Up Nation Diaspora, Femeia Antreprenor și AgriFood, anul 2022 a fost anul relansării activităților, într-o perioadă a situațiilor excepționale.

„A fost și anul unor reforme importante – organizațiile de management a destinației și licența unică industrială. Noul an va aduce antreprenorilor din turism chiar din prima zi un instrument important pentru stimularea creșterii numărului turiștilor străini care ne vizitează și îmi doresc ca toate plățile pentru cele 12000 de societăți implicate în programele lansate în 2022 să fie realizate, astfel încât acestea să își poată susține activitatea și să își dezvolte comunitatea. Tot pentru 2023 avem ca obiectiv lansarea cât de curând a programul de microindustrializare și cel dedicat serviciilor, pentru dezvoltarea afacerilor mature, și a programului pentru subvenționarea dobânzilor pentru împrumuturi”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului.

El a ținut să le mulțumească colegilor din Guvern și echipei ministerului antreprenoriatului și turismului pentru dedicarea și pentru susținerea mediului de afaceri românesc.

„Suntem mai puternici și mai rezilienți împreună.  Dragi români, dragi antreprenori români, vă transmit din Bucovina un călduros la mulți ani, oriunde v-ați afla!”, a încheiat Constantin Daniel Cadariu.