Ministrul Dan Cadariu: „Finanțările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România”

Ministrul Dan Cadariu: „Finanțările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România”

Cu peste 74.000 de contracte de finanțare semnate, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) gestionează cele mai ample programe pentru sprijinul mediului de afaceri din România.

„Finanțările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România. Este cea mai bună promovare a ministerului de care avem nevoie pe zona antreprenorială. Cine nu a auzit de Start-Up Nation, de Măsura 1 – Microgranturi sau Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru, de programele HoReCa, Femeia antreprenor sau de IMM Agri-Food?! În 2023, am semnat 2.153 de contracte pentru Pilonul I Start-Up Nation România, 608 pentru Pilonul II Start-Up Diaspora și 836 pentru Femeia Antreprenor. Vom sprijini economia românească să fie din ce în ce mai competitivă, inclusiv prin atragerea Diasporei spre a investi în țara natală. Ministerul are o echipă excepțională care a reușit să gestioneze, în timp record, un volum foarte mare de proiecte cu foarte mulți beneficiari, și vă asigur că, la MAT, cifrele nu mint”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Suplimentar, MAT susține investițiile în infrastructura turistică mare pe care le pot implementa unitățile administrativ-teritoriale. Conform HG nr. 1.268 din 19 octombrie 2022 pentru modificarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism – și a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism, până la data de 1 august a fiecărui an, inclusiv în 2023, pot fi transmise propuneri de proiecte care vizează dezvoltarea turismului balnear și balneoclimatic și dezvoltarea domeniului schiabil.