Ministrul Muncii, anunț despre a 13-a indemnizație. Bani de la Guvern pentru românii vulnerabili

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat pachetul de ajutoare pentru românii săraci, pentru anul 2023.

„Avem mai multe tipuri de măsuri, pe lângă cele de majorare a salariului minim, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități și creșterea alocațiilor.

Mai avem trei tipuri de măsuri. Una e pe praguri valorice. Intră în vigoare în această lună. E vorba despre pragul de până la 1500 de lei (n.r. – venit lunar), 1501-2000 lei, de la 2001 la 3000 de lei.

(…) Avem și voucherul pentru alimente, câte 250 de lei oferiți o dată la două luni. Îl continuăm în acest an pe toată perioada lui 2023, cu menționarea că pragul era de 1500 de lei, iar acum va fi 1700 de lei. Prima tranșă se va acorda în februarie. Sprijinul pentru facturile la energie, de 1400 de lei: prima plată, în februarie anul curent. Aceste sume de bani au fost împărțite în două tranșe, prima e pentru 1 ianuarie – 30 iunie, a doua e 1 iulie – 30 decembrie.

Din luna februarie intrăm în dinamica plății și a decontării acelor măsuri”, a declarat Marius Budăi, conform antena3.ro.

Ministrul Muncii a declarat, totodată, că guvernul nu își propune să crească vârsta de pensionare în anul 2023.

„Exclus, atât timp cât sunt eu ministru”, a precizat oficialul PSD.

Mai mult decât atât, facilitățile pentru anumite categorii profesionale, precum pensionarea anticipată, va fi păstrată.

„Pensionarea anticipată există peste tot, a avut rolul ei atunci când nu existau locuri de muncă. Trebuie să discutăm aici. Nu cred că va fi o renunțare bruscă. Trebuie să avem o analiză finală”, a mai precizat Marius Budăi, potrivit psnews.ro.