Ministrul Natalia Intotero a ales Suceava ca punct de plecare a campaniei antidrog. Peste 800 de tineri au fost informați despre acest pericol

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a fost joi, 4 aprilie, la Suceava, pentru a promova campania antidrog intitulată „Fără bariere”. Evenimentul s-a desfășurat în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava și s-a bucurat de o prezență extrem de numeroasă, peste 800 de tineri din județ fiind informați cu privire la pericolul consumului de droguri.

De altfel, mesajele transmise de tinerii care au fost victime ale consumului de droguri au fost zguduitoare.

Alături de ministrul Familiei au fost și președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari, parlamentari sociali democrați suceveni, dar și rectorul USV, Mihai Dimian.

„Am participat cu mare plăcere şi emoţie la primul eveniment al Caravanei «Fără bariere» organizat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse. Cei aproximativ 800 de tineri prezenţi în sală au rezonat cu poveştile de viaţă ale celor care au fost dependenţi de droguri! E o realitate cu care se confruntă tinerii din zilele noastre şi care, din păcate, nu este un subiect suficient de mediatizat. Consider important să mă implic în această campanie care, de fapt, este despre viaţă! Voi fi un susţinător activ al celor care acceptă că au nevoie de ajutor!”, a transmis președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari.

Trebuie spus că, în perioada 4-30 aprilie, se desfășoară Caravana „Fără bariere” care va ajunge în centrele universitare din țară cu scopul de a aduce mesajul direct la publicul țintă și de a stimula dialogul și conștientizarea pericolelor la care tinerii se expun. Caravana va urma un traseu bine stabilit, fiecare oprire va fi planificată pentru a maximiza  impactul și participarea studenților, tinerilor dar și a reprezentanților comunităților locale.

Campania de informare și prevenție consum de droguri, alte forme de adicție, violență, bullying și trafic de persoane este organizată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în calitate de cofinanțator pentru implementarea Grantului „România – Anul European al Tineretului 2022”, finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.