Mirela Domnica, frustrata PSD-ului sucevean

Elena-Mirela Adomnicăi, sau „Domnica” cum i se mai spune în interiorul PSD când nu-ți spune nimic numele său sonor și i-l greșești exact în fața a 700 de persoane, a trăit vineri, 1 martie, la Suceava, momente memorabile pentru viața sa politică.

De fapt, nu când nu a mai ieșit președinte la Organizația de Femei a pierdut, ci vineri, 1 martie, când a intrat într-o sală de evenimente arhiplină cu femei, care i-au spus acum un an, într-un cadru mult mai restrâns, că nu mai doresc să fie reprezentate de ea, acest Ion Iliescu, varianta feminină, care vorbește excelent, fără să spună nimic.

Mirela Adomnicăi a trăit șocul vieții sale politice când a văzut ce a reușit cea care a înlocuit-o să realizeze într-un an: 100 de organizații, atâtea sute de femei, doar la un eveniment ce trebuia să urmeze câțiva pași procedurali, atâția oameni în jurul său, și, cel mai important, atâtea fețe senine!

Organizația Femeilor Social Democrate din Suceava a trăit până acum un an, cel mai mare paradox existent: a avut președinte o femeie care urăște femeile. Mirela Adomnicăi a promovat o femeie, doar atunci când a vrut să se răzbune pe o alta, dar niciodată pentru că este o femeie ce ține la femei. Cu atât mai mult în politică! Practic, orice doamnă ce apare în peisajul politic este primul dușman al său ce îi pune eligibilitatea în pericol.

Revenind la evenimentul de vineri, 1 martie, acceptat ca fiind unul de răsunet și de presa locală și națională, și de liderii naționali, și de femeile prezente, acesta a reușit să creioneze și câteva realități ce se doreau ascunse pe plan politic sucevean.

Deși actor cu multă experiență, ce respiră falsitate în loc de oxigen, Mirela Adomnicăi a dezamăgit puternic: a fost printre puținele dăți în care nu a reușit să-și ascundă FRUSTRAREA că n-a fost niciodată capabilă de o asemenea mobilizare.

(Nu, nu invocați problema financiară, că un asemenea eveniment nu are nevoie doar de bani: ci și de oameni care să muncească pentru tine până foarte târziu în noapte, înainte de eveniment, din pură convingere, de zâmbete încurajatoare și fețe senine.)

La momentul în care a trebuit să-și țină discursul, „încântarea” a fost ușor de citit, iar dacă mai erau persoane ce nu au observat, Mirela Adomnicăi și-a vărsat frustrarea și în cuvinte! A început să le povestească celor prezenți, cum le cunoaște ea pe toate femeile din sală, cum le știa și de dinainte, cum toate erau acolo de pe vremea ei, lăsând de înțeles că singurul merit al actualei președinte a fost că le-a dat mesaj acelor doamne să se vadă pe 1, la Suceava.

În realitate, Mirela Adomnicăi avea organizații de femei pe un tabel, scriptic, activitatea sa din teritoriu fiind mai mult cu bărbații, cu primarii, și dacă mai erau și câteva femei la discuții, se simțea generoasă și nu le scotea afară.

Am întrebat-o într-o emisiune pe cea care este astăzi președinta femeilor social-democrate, Larisa Blanari, câte organizații a preluat de la Mirela Adomnicăi, însă a refuzat elegant să răspundă spunând că nu mai știe.

Dar noi nu am trăit pe altă Planetă, aici am fost! Cunoaștem activitatea sa cu femeile social-democrate. Știm și cum țipa la colegele sale, unele dintre ele chiar cu funcții în administrația publică locală.
Tot în timp ce scăpa venin cu microfonul la gură, Mirela Adomnicăi, deși fostă președintă, a început să le certe public, pe doamnele dintr-o organizație ce nu l-ar fi anunțat pe candidatul PSD din localitatea respectivă că vor fi prezente la acest eveniment de la Suceava.

A început un fel de mustrare verbală, că de asta au venit doamne din 100 de localități: să o audă pe Mirela Adomnicăi, în prima zi de primăvară, cum se zborșește la ele.

Titlul de frustrata PSD-ului merge, doamnelor și domnilor, la deputatul Mirela Adomnicăi, cea care nu a acceptat nici până astăzi că a pierdut și că cine a înlocuit-o joacă într-o altă ligă.

Cu o singură parte din discurs a fost deputata Adomnicăi sinceră: când i-a cerut liderului PSD Suceava, Ioan Stan, „MINIM” 30% femei pe listele de la alegerile de anul acesta. Celelalte doamne ce au luat cuvântul i-au cerut acestuia doar 30%, atât și-au permis!

Notă: „Domnica” i-a spus doamna de la PSD Neamț, din greșeală, la eveniment, pe 1 martie. La ce a auzit de la Mirela Adomnicăi, mai bine îi greșea numele doamnei ministru Natalia Intotero, era mai puțin răstignită!
Evident, ca peste tot, există și frustratul PSD-ULUI!
Pe data viitoare!

Raluca Bercea