Moldovița, în Duminica Floriilor, un Rai colorat și înmiresmat

Comuna Moldovița a mai scris o frumoasă pagină de istorie locală, în Duminica Floriilor, când a găzduit o nouă ediție a Festivalului Ouălor Încondeiate.

De la an la an, acest eveniment se arată parcă mai frumos și bine organizat, semn că experiența și dragostea pentru rădăcini își spun cuvântul.

Festivalul a cuprins mai multe secţiuni, respectiv „Ouă încondeiate”, „Artă tradiţională veche”- la care participanţii s-au prezentat cu haine, icoane şi obiecte tradiţionale vechi, precum şi Gastronomie, o secțiune la care gospodinele s-au întrecut în bucate de post și preparate din pește.

Pe parcursul jurizării celor mai frumoase ouă a avut loc și un spectacol de pricesne susținut de artiști locali din zonă.

Printre cei prezenți la Moldovița s-a aflat și subprefectul județului Suceava, Florin Sinescu, care a asemănat oul de Moldovița cu sticla de Murano Venețiană, precum și administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, care a spus că frumusețea locului și a oamenilor sunt mai presus de cuvinte și l-a asigurat pe primarul Iliesi de sprijinul și prețuirea Consiliului Județean Suceava.

De asemenea, alături administrația locală din comuna Moldovița s-au aflat și primarii din comunele Sadova și Mitocu Dragomirnei.

„Festivalul a devenit unul mare datorită dumneavoastră celor care iubiți costumul național, care păstrați tradițiile.  Costumul național a fost promovat de o doamnă importantă care a condus România, Regina Maria. L-a promovat pentru că este printre cele mai frumoase din lume. Și mai vreau să spun că cei care au inițiat ouăle încondeiate sunt cei din etnia huțulă. Apoi s-a extins  și în alte părți”, a spus primarul comunei Moldovița.

 Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldovița a fost organizat de Primăria Moldovița, alături de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”.