Moment mult așteptat: Gazul a ajuns la Vatra Dornei. Președintele Flutur a aprins flacăra la un aragaz branșat la rețeaua de gaz natural

Moment istoric marcat vineri, 22 decembrie, la Vatra Dornei: după ani de așteptare, gazul metan a ajuns în municipiu, iar președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mers personal  pentru a aprinde flacăra de gaz de la aragazele unor localnici.

Acesta a spus că anul acesta a trecut de multe ori Mestecănișul, a fost deseori la Dorna, iar ultima zi de lucru dinainte de Crăciun o petrece tot aici pentru a fi prezent la acest moment important:  punerea în funcțiune a aducțiunii de gaz din acest municipiu.

„Primiți cu gazul metan? Colindătorii vin cu gazul metan acum. Avem gaz metan la Dorna! Doamne ajută! Mulți nu credeau. Am trecut Mestecănișul și în sfârșit lumea de aici, casele, pensiunile, apartamentele, centrala termică și sper ca industria alimentară și ceilalți să aibă gaz metan. Pentru că Dorna merită. Este o zonă cu iarnă lungă și merită să aibă gaz metan. Cu mai puțin de o lună în urmă aici am deschis Cazinoul Băilor de la Dorna. Tot nu credeau mulți. Am fost diriginte de șantier, criticat de multe ori aici, că pun piatră cubică, că vin prea des, dar s-au întâmplat niște lucruri pentru Vatra Dornei. Eu mulțumesc echipei de aici de lângă mine și celorlalți”, a subliniat președintele Consiliului Județean Suceava. 

Flutur a fost însoțit și de echipa sa de la Vatra Dornei care s-a implicat în implementarea acestui proiect: primarul Ilie Boncheș, viceprimarul Marius Rîpan, deputatul Angelica Fădor și consilierul județean Mihai Cioată.

În cuvântul său, edilul municipiului Vatra Dornei, a subliniat meritul firmelor ce s-au ocupat de acest proiect și a spus că există multe cereri de branșare. 

 „Este un merit al firmelor Corsem, Nova Power și a celorlalți care se vor implica până la finalizarea proiectului pentru că avem cereri foarte multe de branșare și cât de repede, de pe 10 ianuarie vom continua contractele și branșările la ceilalți oameni. Sunt încântat că pot fi aici. Îi mulțumesc președintelui Flutur pentru că fost alături de noi și cu adevărat avem această zi aparte cu toată echipa, începând cu viceprimarul care e tot timpul lângă mine, doamna deputat, consilieri locali și județeni”, a precizat Ilie Boncheș. 

Deputatul Angelica Fădor: „Gazul la Vatra Dornei înseamnă implicarea tuturor, înseamnă dezvoltare, civilizație, un pas înainte”

Vechi prieten al administrației dornene, deputatul Angelica Fădor,  a declarat că  meritul pentru aducerea gazului la Vatra Dornei îl are echipa administrației liberale.

„De-a lungul timpului s-a discutat mult despre aducțiunea de gaz metan la Vatra Dornei, pe de o parte a fost privită cu încredere și cu speranță, pe de altă parte cu scepticism, și pe bună dreptate. Nu pot în acest moment să nu aduc aminte și de impedimentele până în momentul acesta când avem gaz la Vatra Dornei, fie că vorbim de impedimente birocratice, de relief, de proprietate. Vreau să amintesc doar cele două hotărâri de Guvern de scoatere din circuitul silvic, respectiv de scoatere din circuitul agricol a terenului pe care urma să treacă conducta. Ceea ce este important este că avem gaz la Vatra Dornei și asta datorită administrației liberale, a efortului administrației liberale, iar gazul la Vatra Dornei înseamnă implicarea tuturor, înseamnă dezvoltare, civilizație, un pas înainte. Felicitări tuturor celor implicați!”, a conchis  Angelica Fădor.