Deputatul George Șoldan îl acuză pe Gheorghe Flutur că a mărit taxa de salubritate cu aproape 44%

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a acuzat, vineri, 22 decembrie, că în timp ce liberalii de la București au anunțat că nu sunt de acord cu taxe noi în 2024, președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a decis majorarea cu aproape 44 la sută a tarifului de depozitare a deșeurilor în depozitul de la Moara.

„PNL-istul Flutur le-a mărit sucevenilor taxa de salubritate cu 44%. Deși este luna decembrie și sucevenii îl așteaptă pe Moș Crăciun, “Moșul Flutur” a decis să le pună o nouă taxă sucevenilor. De la 1 ianuarie 2024, toate primăriile din județ vor fi nevoite să majoreze tariful de colectare a deșeurilor menajere”,a transmis Șoldan într-un comunicat de presă.

Parlamentarul sucevean a spus deși că liberalii de la București au transmis că nu vor fi taxe noi în 2024, Flutur, prin Consiliul Județean, a decis să majoreze cu aproape 44% tariful de depozitate a deșeurilor în depozitul de la Moara.

„Asta va duce la o mărire în lanț a taxei de salubrizare în tot județul. Prin referatul de aprobare al domnului Flutur, tariful actual, stabilit în august 2022, de 67,8 lei/tonă, a fost majorat la 97,58 lei/tonă. Aproape dublu. Așteptăm un răspuns decent de la domnul Flutur, să explice de ce vrea să împovăreze sucevenii cu aceste taxe. Un „cadou” de început de an de la PNL-istul Flutur”, a conchis Gheorghe Șoldan.