Cum să lași o impresie memorabilă de la prima întâlnire? Află care sunt cele 3 aspecte de care trebuie să ții cont

Prima întâlnire are un rol hotărâtor în ceea ce privește potențiala relație dintre protagoniști, fiind un moment aparte, în care îți poți forma o primă impresie despre persoana pe care tocmai ai cunoscut-o. Aceasta este deosebit de importantă, întrucât este destul de dificil de schimbat în timp. Abordarea ta în acest context poate contribui semnificativ la atmosfera întâlnirii și la tipul de relație care se va stabili între voi în viitorul apropiat.

      Iată ce trebuie să ai în vedere pentru a face o primă impresie pozitivă:

 

  1. Acordă atenție ținutei pe care o porți

Ținuta pe care o alegi pentru prima întâlnire poate să transmită multe despre personalitatea ta și poate influența prima impresie pe care o lași. Este important să iei în considerare contextul întâlnirii, locul și activitatea planificată. În acest sens, poți opta pentru o ținută mai lejeră dacă mergeți la o cafea sau pentru una mai formală dacă este vorba de o cină elegantă sau de un eveniment special. De asemenea, este deosebit de important să acorzi atenție suplimentară tuturor detaliilor ce țin de îngrijirea personală, întrucât un aspect îngrijit este întotdeauna apreciat. Astfel, e necesar să alegi doar haine curate, călcate și pline de prospețime, accesorii rafinate, precum și un parfum subtil. Altex.ro îți pune la dispoziție numeroase parfumuri de damă și parfumuri masculine, pentru a avea întotdeauna în colecția ta parfumul potrivit fiecărei ocazii la care iei parte.

 

  1. Demonstrează respect și bună creștere

Cea mai importantă formă de respect este prețuirea timpului celuilalt. Fiind punctual/ă, arăți încă de la început că îți respecți partenerul și că acorzi importanță întâlnirii. Bunele maniere sunt reflectate și prin alte gesturi precum comunicarea respectuoasă și comportamentul avut la masă: folosește cuvinte de politețe, cum ar fi „vă rog” și „mulțumesc”, ascultă cu atenție și evită să întrerupi, arată respect față de opinia celuilalt, chiar dacă nu ești de acord cu aceasta, evită subiectele sensibile sau controversate, pune telefonul în mod silențios și evită să-l verifici constant etc. Totodată, gesturile și limbajul trupului pot să comunice multe despre starea ta de spirit și despre intențiile tale, așa că e necesar să fii atent la limbajul non-verbal, pentru a te asigura că exprimi sentimentele dorite.

 

  1. Fii atent/ă la partenerul sau partenera de dating

Este foarte important să acorzi atenție celuilalt și să arăți interes față de ceea ce spune. Ascultarea activă poate să creeze un sentiment plăcut și să arate că îți pasă. Desigur, împărtășirea informațiilor personale este importantă, dar asigură-te că lași loc și pentru celălalt să-și exprime gândurile și sentimentele. Contactul vizual este un mod eficient de a transmite încredere și de a arăta că ești prezent în conversație. Evită, astfel, să privești în altă parte sau să fii prea distant cu interlocutorul tău. La sfârșitul întâlnirii, exprimă-ți recunoștința pentru timpul petrecut împreună și deschiderea pentru o altă întâlnire, dacă îți dorești acest lucru, pentru a crea o notă pozitivă la final.

 

În esență, prezentarea ta la prima întâlnire trebuie să fie o reflexie autentică a personalității tale. O abordare deschisă, respectuoasă și interesată față de partener poate să contribuie la crearea unei atmosfere plăcute și poate să pună bazele unei posibile relații viitoare.

 

Sursa foto: freepik.com