A fost inaugurat Căminul Cultural din COMĂNEȘTI. Zeci de copii au urcat pe scenă și au susținut un spectacol de neuitat

Joi, 21 decembrie, în comuna suceveană Comănești a fost inaugurată cea mai nouă investiție realizată de Primărie, respectiv Căminul Cultural. Astfel, în prezența președintelui PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primarului din Comănești, Grigoraș Păstrăv, a administratului public al județului, Irina Vasilciuc, a subsecretarului de stat Doina Iacoban și a constrictorului Gavril Mitrofan a avut loc sfințirea și inaugurarea acestui edificiu.

În cuvântul său, Flutur a ținut să precizeze că „am rădăcinile de aici” și că îi sunt dragi locuitorii acestei comune, pe care îi cunoaște după nume sau după porecle.

„Cum e viața, dragii mei comăneșteni. Cu mine, cu bune, cu rele, de vreo 23 de ani v-ați întâlnit așa, ca un ginere al Comăneștiului. Dacă dau timpul în urmă, un om politic are și oameni care îl apreciază și care îl critică, nici nu ar fi frumos altfel. Și ați văzut că mie îmi țin de urât în fiecare zi cei care mă critică, dar mi-s dragi. Aici aveți primărie făcută în acești 23 de ani de când eu sunt alături de dumneavoastră, școală, cămin, dispensar, apă curentă și urmează canalizarea, terenurile de sport. Sunt câteva lucruri care nu trebuie uitate, pentru că astea sunt instituțiile de bază dintr-o localitate”, a spus Flutur.

El a adăugat că atât Comăneștiul, cât și Botoșana s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, șeful administrației județene subliniind în mod special lucrările pentru modernizarea drumurilor.

„Eu îmi aduc aminte cum era Comăneștiul, Botoșana și cum sunt astăzi și ce urmează. Pentru că urmează. S-au făcut niște lucruri. Unele cu fonduri naționale, altele cu fonduri europene. Spun asta pentru că văd un curent foarte puternic antieuropean. Și eu transmit un mesaj aici, la Comănești, un mesaj tinerei generații. Să te ferească Dumnezeu de aventura politică a unor nebuni care să ne scoată de unde am intrat. România are investiții mari. Numai județul Suceava are proiecte de peste două miliarde de euro și tot mă critică adversarii”, a afirmat Flutur.

El a ținut să îl felicite pe primarul Grigoraș Păstrăv pentru tot ceea ce a făcut în această comună, adăugând că este convins de faptul că anul viitor, la alegeri, primarul din Comănești îi va lăsa pe mulți șomeri politici, adică pe cei care vorbesc, critică și nu fac nimic.

„Știu asta pentru că ai făcut atâtea și vei face în continuare. Eu sunt sătul de vorbitori care ar face, dar când îi întrebi ce au făcut până acum nu prea au ce să îți arate”, a transmis președintele CJ Suceava.

El a mai precizat că a fost și va fi în continuare alături de primarul Grigoraș Păstrăv în realizarea proiectelor de dezvoltare din comuna Comănești.

Primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrav a ținut să le mulțumească tuturor celor care s-au implicat în construcția acestui obiectiv, neuitând și de regretatul arhitect Bogdan Adomniței, cel care a proiectat actualul Cămin Cultural.

„Ne bucurăm că sunteți astăzi la acest eveniment de inaugurare a acestui important obiectiv de investiții. L-am început în 2017, dar am avut o problemă cu primul constructor, însă a dat Bunul Dumnezeu și, împreună cu actualul constructor, putem spune că a ieșit o lucrare frumoasă. Îi mulțumesc, chiar dacă nu este printre noi arhitectului Bogdan Adomniței, cel care a proiectat acest Cămin Cultural. Îmi doresc ca Bunul Dumnezeu să ne ajute să facem evenimente frumoase pentru că pentru aceasta a fost construit. Fiind loc de cultură trebuie să facem evenimente culturale pentru copii, tineri și persoane vârstnice”, a transmis primarul Grigoraș Păstrav.

Irina Vasilciuc, administratorul public al județului a ținut să îl felicite pe primarul localității pentru implicarea în dezvoltarea comunei, arătând că este mândră că face parte din această echipă.

„Domnule primar vă felicit din suflet și sunt mândră că sunt în echipa cu domniile voastre. Vă doresc să organizați multe evenimente frumoase și sperăm să vă fim alături. În încheiere sper ca împreună să ne bucurăm de frumuseţile acestor meleaguri, acestor datini și obiceiuri de iarnă și să ne gândim că Anul 2024 va fi un an bun și să avem cu toți sănătate, pace și linişte. Sărbători cu bine! ”, a spus Irina Vasilciuc.

În încheiere, Doina Iacoban a arătat că își dorește ca oamenii din Comănești să aibă parte de toate facilitățile pe care le poate avea o comună europeană.

„Ne dorim ca această comună să prospere și oamenii din ea să beneficieze de toate facilitățile unei localități europene. Îmi amintesc primi pași făcuţi odată cu deschiderea Centrului de Informare Turistică, apoi următorii pași pentru infrastructura rutieră și mulți alții alți pași care au dus la dezvoltarea educației, domeniului sanitar și a altor domenii.