Vicepreședintele CJ, Vasile Tofan: „Domnule Șoldan, acuzațiile nu doar că nu sunt justificate, dar ele sunt pur electorale”

Vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Tofan, a răspuns vineri, 22 decembrie, atacurilor deputatului social-democrat George Șoldan, printr-un comunicat de presă în care a explicat că există un OUG 2 din 2021 care obligă operatorii care gestionează depozitele de deșeuri să le închidă când expiră durata de folosință, iar acest  lucru este valabil și pentru depozitul de la Moara.

„Bună seară, domnule Șoldan! Primiți cu colinda? Mă văd obligat să fac niște precizări referitoare la taxele de colectare a deșeurilor, dar mai înainte de toate vă sugerez că e mai bine să vă documentați înainte să ieșiți cu informații cu care să vă faceți de râs. Regula contractelor economice include și o serie de clauze care se referă la actualizarea de prețuri. Dacă vreți, ar cam trebui, să veniți pe la Consiliul Județean să vă explic, eu o să-mi fac timp pentru asta. După cum se știe, noi am explicat în penultima ședință a CJ aceste lucruri, care au fost înțelese și votate inclusiv de consilierii partidului din care faceți parte. Există un OUG 2 din 2021 care obligă operatorii care gestionează depozitele de deșeuri să le închidă când expiră durata de folosință. Acest lucru este valabil și pentru depozitul de la Moara. Prețurile se actualizează în funcție de inflație și de evoluția celorlalți parametrii de piață. Pentru corecta informare a opiniei publice, tariful practicat în județul Suceava este de 97 de lei/tonă pentru depozitul de la Moara. Suma aceasta acoperă cheltuieli de închiriere a depozitelor, acoperirea cu niște membrane speciale și cu două straturi de pământ pentru impermeabilizarea gropii de gunoi, dar și pentru colectarea gazelor, care aduce costuri suplimentare pentru care s-a întocmit un deviz de o firmă de specialitate. Vă dau mai jos tarife din alte județe din țară: Botoșani 117 lei/t, Bihor 121, Sibiu 130, Cluj 172, Bistrița Năsăud 213, Covasna 127, Vaslui 131, Mureș 143, Timiș 131, Hunedoara 219, Salaj 147 lei pe tonă. La o primă vedere, puteți să vă dați seama chiar și dumneavoastră unde se situează județul Suceava cu 97 lei/t. Eu înțeleg că dumneavoastră ați intrat în campanie electorală în Ajun de Crăciun și, înainte de a ieși, vă sugerez să stați de vorbă cu specialiști. CJ Suceava și asocierea de localități care gestionează deșeurile în județul Suceava sunt foarte atente la respectarea strictă a tarifelor și la găsirea celor mai ieftine soluții pentru populație. Așa că acuzațiile dumneavoastră nu doar că nu sunt justificate, dar ele sunt pur electorale”, a transmis vicepreședintele Vasile Tofan.