Municipalitatea suceveană, premiată la Gala Smart City Industry Awards. Ion Lungu: „Digitalizare reprezintă o prioritate prntru Primărie”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat, joi, 4 aprilie, la București, la Gala Smart City Industry Awards 2024, unde municipalitatea suceveană a fost premiată la Categoria „Digitalizare si Transformare Digitală” pentru cele două proiecte pe digitalizare implementate, respectiv „Aplicat” și „GIS Urban” si pentru proiectul pe digitalizare care se afla la implementare în școli, respectiv „EDU-Educațional”.

„Am participat la București, la Gala Smart City Industry Awards 2024, unde municipiul Suceava a fost premiat la Categoria «Digitalizare si Transfornare Digitală» pentru cele două proiecte pe digitalizare implementate «Aplicat» și «GIS Urban» și pentru proiectul pe digitalizare care se află la implementare în școli, «EDU-Educațional».
Digitalizare reprezintă o prioritate prntru Primărie. În timpul Galei, orașul Suceava a fost menționat de mai multe ori la capitolul «Smart Energy» pentru transport electric, încălzire pe biomasă și reabilitare iluminat public .
De asemenea s-a făcut trimitere la selectarea orașului nostru în proiectul «100 orase inteligente si neutre climatic până în anul 2030» gestionat de Comisia Europeană, unde municipalitatea suceveană, în parteneriat cu universitatea, au depus proiecte în valoare de 400.000.000 euro”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.