Muzeul de Istorie din Siret își va deschide în curând ușile pentru vizitatori. Adrian Popoiu: „Mulțumim Consiliului Județean Suceava și Muzeului Național al Bucovinei pentru efortul depus”

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a anunțat că, după ani de planificare meticuloasă și dedicare, Consiliul Județean Suceava finalizează o investiție importantă în Siret, prin reabilitarea și modernizarea Muzeului de Istorie.
Potrivit edilului, această bijuterie arhitecturală recent renovată își va deschide în curând ușile pentru a dezvălui exponate impresionante și o călătorie captivantă prin istoria bogată a regiunii noastre.
„În sălile sale luminoase și spațioase, veți găsi colecții meticulos conservate și prezentate, de la artefacte antice până la documente istorice valoroase, toate menite să inspire și să educe vizitatorii de toate vârstele.
Ce ne așteaptă în curând în interior?
  • circuitul muzeal începe cu perioada preistorică a orașului Siret
  • exponate descoperite în săpăturile arheologice
  •  genealogia domnitorilor și exponate din perioada medievală
  •  o sală care reproduce interiorul unei case de la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea
  •  o sală dedicată personalităților din Siret
  •  panouri interactive cu dezvoltarea Siretului
  •  alte spații specifice muzeului, precum și o sală de conferințe și evenimente, birouri, spații tehnice.
 Felicitări echipei implicate în acest proiect, proiectanților, constructorului, celorlalți specialiști, diriginți de șantier, verificatori de proiect, personal tehnic, reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Direcției pentru Cultură etc., și mulțumim Consiliului Județean Suceava și Muzeului Național al Bucovinei pentru efortul depus pentru materializarea acestei investiții!
Suntem onorați să redăm acest tezaur cultural comunității și abia așteptăm să împărtășim cu voi cât mai curând această experiență unică!”, a transmis primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Reamintim că încă din 1863 s-a început colectarea obiectelor legate de istoria acestor locuri. În 1871, lua fiinţă „Societatea Muzeului din Siret”. Activitatea de adunare a mărturiilor istorice este continuată după 1918, de către profesorii şcolii din localitate.

În 1985 a fost realizat Muzeul de istorie, a cărui tematică este formarea şi dezvoltarea târgurilor şi oraşelor medievale de la est de Carpaţi, în cadrul căreia sunt prezentate şi numeroase aspecte de istorie locală.