Nămolul de la Stația de Epurare din lunca Sucevei va fi dus la groapa de zgură. Consilierii locali suceveni au dat hotărârea

Consilierii locali suceveni s-au întrunit miercuri, 13 iulie, în ședință de îndată pentru a supune votului o serie de proiecte, între care și  încheierea unui contract între Municipiul Suceava, SC ACET SA, SC Bionenergy SA și SC Termica SA  care prevede valorificarea în cadrul proiectului „Închidere și ecologizare în condiții de siguranță a depozitului de zgură și cenușă al SC Termica SA”, a nămolului stabilizat și uscat, deșeu nepericulos provenit din stația de epurare a SC ACET SA, precum și a zgurii și cenușii, deșeuri nepericuloase, provenite din arderea biomasei în centrala termică a SC Bioenergy SA. 

„Avem aprobarea de la Ministerul Mediului să depozităm nămolul la groapa de zgură de la Termica, iar cei de la Bioenergy să pună peste nămol un strat de cenușă care rezultă din arderea biomasei. Cu asta ar trebui să dispară problemele mirosului din Suceava. Acest contract trebuia făcut în urmă cu un an, însă eu, în calitate de primar, mi-am dat toată silința. Nu vă spun ce supraeforturi am depus la București pentru ca ACET-ul să obțină avizul de mediu. L-au obținut și iată că de un an nu s-a  făcut acest contract.  A trebuit să iasă acest scandal ca să ajungem la această formulă”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.