aurel buzincu sandrinio
aurel buzincu sandrinio

Naşterea lui Pârţa Carte, fleoşc statuie. Drept la replică pentru Sandrinio Neagu – sclav în clanul mafiot Drăgușanul

ion dragusanul 41
Naşterea Alianţei – Ciulinul, 25 decembrie 1883

*

Cam aşa arătau caricaturile politico-alegorice ale anului 1883: legate de eveniment (Naşterea Mântuitorului), dar şi de realităţile majore (ascensiunea militarismului). Explicaţia caricaturii se făcea într-o poezie umoristică, mai mult tranşantă decât meşteşugită, ceea ce – trebuie să recunoștem – este o combinaţie narativă pe gustul nostru. Tocmai de asta, am parodiat şi caricatura, şi poezioara de atunci, pentru a vă prezenta, pe fondul sărbătorilor, realităţi sucevene cotidiene:

*

Ion Dragusanul 2_2
Mămica Ceje: Haideţi, daţi-i toţi să sugă, că altel ţipă şi face epilepsii electorale!…

…din banii CJ Suceava și din impozitele noastre, Drăgușanul își face pârţa-carte şi fleoşc statuie.

*

În Centrul Bucovinean,

Drăgușanul merean

dintr-un ultim miliard

a născut noul bastard

Pârţa Carte, fleoşc statuie,

banii judeţeni iau m*ie;

*

din trei taţi, ce sunt să fie

edilul din primărie,

muzeograful bucovinean

şi cu ştabul judeţean,

s-a născut ce-avea să fie

Pârţa Carte, fleoşc statuie;

*

şi vin magi, să-i tot închine

banii statului, şi-n fine,

farisei pierduţi prin spaţii

vin să facă declaraţii

patriotice, să încuie

Pârţa Carte, fleoşc statuie,

*

căci în nord, deşi-i răcoare,

Deneau sforăie tare

şi în cizmele-i luxoase

trage numai aghioase,

căci îl pupă-n fund tehuie

Pârţa Carte, fleoşc statuie;

*

tace flutur, tac bălanii,

căci se schimbă-ntruna anii

şi în sinea lor socot:

corb la corb ochii nu-şi scot;

deci, tăcerea-i bântuie

Pârţa Carte, fleoşc statuie!

Materialul de până aici a fost o replică fidelă a ”capodoperei” lui Ion Drăgușanul din articolul Click AICI! Naşterea lui Pârţa Teve, fleoşc ziar doar că, abia acum, avem personajele corecte.

Ion-dragusanul 2
Pârţa Carte, fleoşc statuie! – Statuia lui Drăgușanul din banii CJ Suceava și din impozitele noastre

Stimați cititori, ceea ce avem de spus în continuare ar putea să pară din afara sau din marginea anchetei jurnalistice cu impostorul Ion Gâză Drăgușanul. Dar este numai o aparență!

Personajul de care ne ocupăm are meteahna că ține un blog în niște condiții speciale. Între altele ale lui bine aduse aici la cunoștință publică, pe blogul www.dragusanul.ro își varsă lăturile, dar și înjurăturile, minciunile, defăimările și calomniile la adresa cui vrea dumnealui.

Iar întrebarea noastră (la care ar trebui să răspundă și vicepreședintele Niculai Barbă) e asta: Ce anume este un blog?

E ca un gard sau o poartă din sat pe care scrii noaptea, pe furiș, măscări și urâțenii? Nu, pentru că gardul și poarta, deși îți pot primi scrisul, n-au această destinație și dacă te prinde stăpânul, ai încurcat-o, iar dacă te prinde autoritatea, ai belit-o și legal, atât pentru stricăciuni, comportament neconform, cât si pentru fapte de defăimare, calomnii etc.

Blogul, ca și Facebook-ul, este însă un spațiu destinat comunicării publice. Dar nici aici nu poți beșteli pe nedrept, nu poți aduce altora prejudicii fără să poți fi tras la răspundere.

Că nu se plimbă toată lumea cu JIGODIILE de mână prin săli de judecată, asta e altă treabă!

Problema noastră este însă aceea că unii posesori de bloguri precum Drăgușanu-Gâză se angajează exclusiv în monologuri vomitoase. Adică ies în prag, trag o repriză de înjurături, după care se retrag în casă și stau ascunși toată ziua ca să nu intre în dialog cu publicul sau vizații către care își trimit voma.

Nici vorbă de drept la replică, la apărare, la dialog lămuritor, la explicații! Magister dixit și ți-a închis ușa în nas! Ai intrat în gura bălosului, e ca păcatul primordial.

Așa e la Drăgușanul cel care dă lecții de toate felurile și e judecător infailibil și intangibil.

Dar nu numai la el – și tocmai de aceea această postare. S-a dorit a se avea o poziție față de o reacție și o atitudine de ziarist cu blog care ni se par scorburoase, deformatoare, tendențioase, nedrepte și, deci, mincinoase, iar blogul respectiv a refuzat un punct de vedere. Deși poziții care îl susțin mai mult sau mai puțin pe ziaristul în cauză apar postate.

Este vorba de ziaristul sucevean Sandrinio Neagu, iar textul refuzat ca drept la replică, prezentat mai jos, se referă la articolul său ”Click AICI! CETĂȚEANUL BUZINCU ȘI DEZASTRUL DE LA PREFECTURA SUCEAVA” din 07.03.2021:

Lumea știe, stimate cetățean Sandrinio Neagu, că cel mai important monument istoric din Suceava ar fi Biserica Mănăstirii ”Sf. Ion cel Nou”. Dar o fi mințit-o cineva pe lumea care știe asta. Se poartă.

După aceea lumea știe că mai există câteva monumente din categoria A în Suceava și că Palatul Administrativ este un monument din categoria valorică B.  O construcție mai nouă, să zicem, decât Gara Ițcani, de exemplu – care nu-ți rupe sufletul.

Dar, sigur, Palatul Administrativ este un monument, este un edificiu important, emblematic și care nu trebuia să ia foc și nu trebuia să ardă.

Că se va reface este sigur și poate că într-adevăr respectându-i-se caracteristicile inițiale care i-au fost neglijate la intervențiile succesive.

Mai ales că dumneata, stimate cetățean Sandrinio Neagu, l-ai prins pe vinovat și îl ții strâns ca să nu fugă. Felicitări!

Dar eu scriu aici, de fapt, ca să te întreb de ce spui ”cetățeanul” cutare ca și cum l-ai înjura pe respectivul printre dinți. Cuvântul acesta nu este înjurătură, ci este absolut onorabil. Istoria consemnează împrejurări din Europa occidentală când oamenii se adresau respectuos unii altora cu apelativul ”cetățene”. Așa încât, dacă vrei să înjuri pe cineva și să și lași impresie bună, atunci înjură, domnule. Românește, profund, că se știe că te pricepi la ceva.

De ce să compromiți un astfel de cuvât respectabil? Ca să te aplaude o ”lele” care nu știe limba română (acordul la genitiv), dar se pricepe la monumente și la oameni pe care nu-i cunoaște. E bine și așa, dar se spune că ai avea pretenții mai mari.

În rest, succes!

Deoarece în ziua următoare cetățenul ziarist Neagu Sandrinio a mai scris și alte inepții, crezând că induce în eroare ceva aplaudaci, precum cele din Click AICI! DE CE NU AU FUNCȚIONAT SENZORII DE FUM DIN PREFECTURA SUCEAVA?(oare de ce nu CJ Suceava – administratorul clădirii?!), avem și noi ceva de opinat,  dar nu înainte de a sesiza impostura și caracterul de turnător ”Și pot confirma, nu doar eu, ci și alți colegi din presă, că în această clădire se fuma deși legea interzice. Nu zău…? Păi fix colegii pe care-i pomenești ca anonimi, fără să vrea ei, se cereau la locul de fumat, la cafele și ceva pișcoturi moca…

Stimabile cetățean Sandrinio Neagu, sclav al clanului MAFIOT Drăgușanul, calificat la locul de muncă precum impostorul, de câte ori vă agățați nejustificat, pe bază de judecăți putrede ca valoare și de însemnătate josnică, de cetățenul conf. univ. dr. Aurel Buzincu, nu acel Buzincu și atât, ce are o cultură invers proporțională cu salariul mizer de la Direcția de Cultură (având un nivel mai mic decât veniturile sfertodocului Ion Drăgușanul la Centrul Cultural Bucovina într-o lună), tot de atâtea ori, noi vom prezenta câte o probă a imposturii Dvs, și a Famigliei Dvs de acasă și de la serviciu, atât din viața voastră stricată moral cât și din cariera umflată artificial. Încercați-ne doar…!

De ”agățat” justificat, chiar o puteți face de câte ori vreți, nu v-o interzice nimeni, poate ar fi și indicat, dar atenție cum o faceți! Nu amenințăm, doar vă prevenim… Și nu e singura persoană, ar mai fi și o doamnă, una madam’ Beldiman, tot cu funcție publică, pe care ați terfelit-o mediatic nejustificat și căreia ar trebui să-i pupați și picioarele, la fel ca și impostorul vostru din redacție…

Așadar, de la noi aveți două personaje (cetățeni) pe lista-bumerang, în rest e la liber… chiar și Je. Pentru ce ați făcut acum sunteți iertat, ca și pentru alte greșeli din trecut (o să vă spunem de ce… când o să vă prindem mai treaz într-o crâșmă), iar acest lucru se datorează și pentru că nu ați primit la cunoștință despre aspectele expuse mai sus decât abia acum… Deocamdată, ne facem că uităm ori că nu am văzut… Salutări și șefilor Dvs, dar și famigliilor lor!

Totuși, trebuie analizate, măcar vizual, diferențele dintre cei doi, hai trei, cetățeni – cu tot cu impostorul Drăgușanul:

diferente CULTURALE1
DIFERENȚE VIZIBILE, la ochi: intelectuale, profesionale, culturale, sociale, de educație s.a.m.d.

Stimate domn profesor dr. Aurel Buzincu – pentru CV Click AICI! sau aici curriculum vitae.pdf, stimate coleg Neagu Sandrinio.ro Click AICI!, ne cerem scuze că v-am anexat, în stilul nostru ”pamfletard”, la fotografiile dvs, și o mucava inculturală – pentru CV Click AICI!, dar este pentru eternitate și întru memoria Bucovinei, a Bukowinei lui Invers.

Ion-dragusanul 3
Fotografia zilei:  OAMENI DIFERIȚI…în opera Maestrului Radu Bercea, 2014

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

→ Reamintim că articolele din rubrica ”Bukowina lui Invers” a Ziarul Dukatul Bukowina nu se adresează tuturor inculților și impostorilor, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul imediat ce începeți să constatați că sunteți manipulați ori vă izbiți frontal de un material prea minor pentru Dvs. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi!

Pentru cei care cred că suntem niște impostori mediatici Click AICI!, pigmei ne-jurnalişti care se nutresc cu banii altora, şmecheri vag alfabetizaţi în pseudo-studii superioare, slugoi nepricopsiți, ratați ai Sucevei ori pleava submediocrităţii sucevene, și vor să pună mâna pe bardă, deranjați fiind, de ceea ce apare pe un amărât de site pe care nu-l citește nimeni Click AICI!, vă informăm:

  • Ziarul Ducatul Bukowina (departament a SuceavaLIVE) invită toate persoanele care apar în materialele noastre de investigații să trimită un drept la replică ori puncte de vedere la sediul redacției sau pe adresa de mail [email protected] în cazul în care consideră că anumite aspecte referitoare la domniile lor nu sunt adevărate ori conforme cu realitatea.
  • Pentru încurajarea și stimularea schimbului de opinii cu persoanele supuse investigațiilor noastre jurnalistice, vă anunțăm pe această cale că, dacă considerați necesar a avea un drept la replică transmis live, ne-am rezervat și spațiu de emisie la un post regional de televiziune, în zilele de luni și joi în intervalul orar 20,00-21,30. În cadrul acestor emisiuni dedicate anchetelor noastre va participa, pe lângă moderator, și un reporter al Ziarul Ducatul Bukowina.
  • Telefon contact ZDB pentru programări în emisiuni: +40750.838.231

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers
siglă autori Bukowina lui Invers