ion dragusanul 42.0
ion dragusanul 42.0

Mardeiaşii clanului Drăgușanul: ziaristul Tiberiu Avram, președintele Gheorghe Flutur și ministrul culturii Bogdan Gheorghiu

Ion Dragusanul 2_2
Mămica Ceje: Haideţi, daţi-i toţi să sugă, că altel ţipă şi face epilepsii electorale!…

*

Pentru că au îndrăznit să se plângă, deși abia recent, că se truchează licitaţiile pentru atribuire de servicii tipografice și organizare evenimente de către CCB al Consiliului Judeţean Suceava, unii ziarişti ziarişti de la SuceavaLIVE, NEst TV Channel și Ducatul Bukowina au fost jegos asaltaţi, cu invective şi ameninţări, de către mardeiaşii clanului Drăgușanul. Am văzut și conștientizat abia acum cretinismele extremiste ale slugoilor Sandrinio-Avram, iritat fiind eu de lentoarea cu care DNA Suceava investighează licitaţiile trucate de atribuiri de servicii tipografice și organizare evenimente, absolut nejustificat, complicilor referentului Consiliului Judeţean Suceava, Ion Drăgușanul, şi ai cumătrului, Gheorghe David, de care, până mai ieri, nici nu prea auzisem că există, deşi cică se dă, în ultima vreme, fără a fi, “puternic afacerist local și membu de organizații discrete”. Nu le-am căutat dosarul (în fond, noi nu suntem DNA), în care existau documente și oferte măsluite, cu care au câştigat toate licitaţiile lui Ion Drăgușanul&Comp, inclusiv una referitoare la o carte intitulată Cântecele Despovărării de câteva milioane, încasate de la Centrul Cultural “Bucovina”, în condiţiile în care Centrul nu ar plăti şi nu plăteşte nimănui ceva ce e deja a lui, ci se bazează doar pe munca salariaților și parteneriatele cu alte organizații și mass-media. Practic, CCB își cumpără propriile cărți, unele fără valoare culturală. Ştim că DNA și celelalte Parchete au deschis mai multe dosare penale, în cauza furtului de bani publici, dar nu în urma unui denunţ propriu-zis al nostru, pentru că noi nu am turnat nici la securitate, aşa că nu o să să turnăm nici la DNA.

*

Alarmate că, deşi neinteresat de vreo tipărire de carte, colaborând rar şi fără drepturi de autor, la unele publicaţii sucevene, am pus întrebări despre cum e posibil să primească, din impozitele noastre, vreo 1,6 milioane de euro nişte şnapani, care abia se screm să înfiripeze aşa-zise afaceri locale, caiafele lui Drăgușanul se năpustesc asupra unor cetățeni, mai dihai decât DNA şi mascaţii lor pe locuinţele bogătanilor, dându-se de ceasul morţii să probeze că noi, şi nu ei, am fi coruptul numărul unu al Sucevei. Verifică nepricopsiţii chiar şi declarațiile de avere, pe care, din principiu și respect față de lege, oficial și onest, le-au postat cetățenii, pentru că nu o declarație de avere, ci faptele te îndreptăţesc sau nu, în aceste domenii precum administrația, cultura și mass-media, care ţin de demnitate și onoare, iar în cazul profesioniștilor și funcționarilor corecți nu țin de jaful fondurilor publice.

*

În fond, proiectele de hotărâre pentru creșterea calității vieții în județul Suceava, avizate sau adoptate şi acțiunile întreprinse, cariera profesională exemplară, publicistica, rezultatele academice ori sarcinile de serviciu pe care le-am îndeplinit, de-a lungul anilor – unele în premieră românească absolută, câteva chiar în premieră mondială, consumă câte 12-16 ore pe zi, fără pauze, din viaţa noastră, iar cât am izbutit să facem noi, într-un singur an, nu izbutesc instituţii, în decenii, să facă – Roman Istrati, ne spunea, cândva, că am fi “niște oameni care fac cât zece instituţii” dar și că ”din cauza lui Ion ne-am ales cu procese și la ziar”, şi este o mare doză de adevăr în cele spuse. Şi vin ăştia, ai drăgușanilor, nişte zerouri definitive, decişi să ne tragă în smârcurile fetide din care tocmai s-au ivit.

*

Am trecut cu vederea minciunile sfruntate (inclusiv afirmaţia de BĂDĂRAN josnic ”Cătăline, asta a regulat doi preşedinţi, iar dacă nu vei fi atent, ţie ţi-o dă direct la … Măreaţa Uniune Europeană.”), considerând că specimenele cu pricina nu merită vreun răspuns. Dar, dacă e vorba că piticaniile spirituale vor să ne linşeze civic şi moral, se schimbă situaţia şi, printre altele, o să-i judecăm noi pentru insultă şi calomnie. Ambele, la plural. Pentru că, aşa cum şi ştiam, Drăgușanul, Sandrinio şi toţi ceilalţi impostori mediatici nu practică gazetăria, ci șantajul în haită, și se năpustesc cu tăvălugul minciunilor deşănţate asupra celor care le stau în calea banului public sau de ciubuc, repetând la nesfârşit neruşinate neadevăruri, adăugând şi altele, pe parcurs, cu o insolenţă pe care am numi-o măgărească, dacă nu ne-am simţi obligați să nu insultăm biata vietate domestică, atât de răbdătoare cu nedesăvârşirile omeneşti.

Materialul de până aici a fost o replică fidelă a ”capodoperei” lui Ion Drăgușanul din articolul Click AICI! Mardeiaşii clanului Beldiman doar că, abia acum, avem personajele corecte.

Ion-dragusanul 2.1
DNA alege direcția! Spre C-lung, prin Gura Humorului, sau rămâne în Suceava

Știm că Ion Drăgușanul este foarte fericit dacă-l asociem cu niscai ”valori”, și mai ales cu personajele din titlu: Tiberiu Avram, Gheorghe Flutur și Bogdan Gheorghiu. Dar o vom face! Iar cei de mai sus reprezintă cam toți cei ce mai pot fi, pentru el, un colac de salvare, fiind ultimele redute în propriul său război – cu impostura publică.

Până nu mai demult, Drăgușanul se baza pe alte redute solide, dar care au fost deja înlăturate, natural:

  • Spre exemplu, pe publicistica defăimătoare a blog-ului său, devenită între timp (deși era dintotdeauna…) incompatibilă cu statutul de bugetar contractual prin care îi sunt limitate anumite drepturi cetățenești datorită unor norme de conduită și legi speciale funcționarilor statului, pe care impostorul nu le-a respectat mai niciodată;
  • Se mai baza pe marile acte de creație din ”opera” sa, înfăptuiri dovedite deja ca fiind plagiate și falsificate (nici nu mai contează numărul de probe, sunt suficiente 20, putea fi și una!);
  • Se sprijinea bățos pe statulul de ”om de cultură” și cariera sa mirobolant prezentată, dar care e deja la final, compromisă și mistificată ordinar cu ajutorul banilor publici;
  • Se încredea în nebunia din tinerețe și viața de mercenar, dar acum, la 67 de ani, impostorul se  apropie fulgerător de groapa istoriei;
  • De asemenea, se mai baza pe unele personaje, aflate la limita legalității, care-l flancau și care fie nu mai sunt fie fac deja mulți pași în spate, de frica grupului infracțional organizat.

Iar aplaudacii și beneficiarii lui de subvenții publice chiar nu au contat vreodată, oricum valoarea acestora tinzând și înainte spre zero.

Ei, de ce acest titlu? Atât pentru că Monitorul de Suceava, Consiliul Județean Suceava și Bucovina TV (chiar în ordinea asta…) sunt cam singurele speranțe carieristice de azi, dar și pentru că cei trei apropiați interesați ai impostorului, rămân, deocamdată, mușchetarii Bucovinei zilei de mîine. Iar, dintre ei, unul se diferențează catogoric de ceilalți. Care? Primul. Pentru că, de primul le e frică la ceilalți doi, și nu doar când joacă tenis pe bani.

Gazetăria pe bani, mai ales la nivel local, o știe multă lume. De aceea le și merge bine unora care și-au făcut case și trusturi mass-media cu banii altora. De la bani de salarii, recuzită de lucru și până la amenajatul redacțiilor și studiourilor, totul a fost primit pe daiboj (даиодоже).

Inclusiv, în ziua de azi, umblatul cu sorcova, cu steaua, cu plugușorul pe la primari și pe la firme, este tot o practică aflată sub controlul și îndrumarea anumitor politicieni vremelnici cu creierul încă în dictatura comunistă (ca să înțelegeți, de tip Ioan Stan – la C.A.P., scuze PSD). Nicidecum pe ofertele realiste (făcute pe bază de lobby corect și calitate) de prestări servicii de publicitate ori promovare a evenimentelor și activității administrative. Probabil că totuși cineva o va încasa într-o bună zi!

O să vedem cine va fi primul și aici… Normal ar fi să fie tot Primul, ca exemplu de bune practici sau ”nici chiar așa!” – așa nu trebuie să chiaburești!

Dar și mai toxică este mârlănia de jurnalist care îți face rost imediat de o …bună imagine negativă dacă nu ești plătitor de taxă de protecție către gazetar sau dacă unul dintre plătitori are acest interes. Adică suntem aici într-o zonă în care se ajunge la situația că nimic real nu contează mai mult decât gradul în care gazetarul este mulțumit de plata pentru serviciile lui.

Într-adevar, Drăgușanul și Sandrinio Neagu, nefiind jurnaliști de meserie, sunt doar niște ziariști locali buni. DEPINDE DOAR DE SUMA PE CARE EȘTI DISPUS A O CHELTUI adică, banul e ochiul… draq-șanului sau al prietenului său Sandrinio Neagu.

Și asta e normal pentru un impostor, pentru că marele trust bucovinean îl plătește, în acte, cu minimul pe economie, adică cu mai nimic, și nu ar fi purcoi de bani pentru aselenizările spionului din ”Șapte ani în Tibet” în introspecțiile de la vinăriile din Suceava și plajele sălbatice din Sulina – cu cazare lângă plajă, sau, pentru plimbări ”la pas”, fie apă, insule ori Himalaya, de la Londra și până-n refugiile exotice din Nepal. Ceva frumos totuși… Click AICI! Sandrinio Neagu – o parte din Călătoriile moka

Ion-dragusanul 3
O vorbă rea rănește mai mult decât o sabie ascuțită

După toate mizeriile lu’ Gâză Drăgușanul, Flutur ăsta e chiar atât de orb, surd ori nesimțit! (atenție, semnul exclamării). Multă moralitate în Bukowina lu’ Invers de la Consiliul Județean Suceava! Oamenii ăștia nu sunt conștienți că într-o zi le vor pune alții mâinile pe chept și vor pleca luând cu ei DOAR binele și răul pe care l-au făcut?

Deși se poate vorbi în replici și pe limba celor cărora i se dau replicile, totuși lucrul nu este recomandat, întrucât, ca în cazul de față, Drăgușanul, ori Sandrinio.ro, poate fi vulgar în extrem și, parafrazându-i, intri cu ei în materii în care nu e cazul să intri.

Iar Drăgușanul nu are limite când e vorba de a coborî în vulgaritate. Firește că nu are de unde să le aibă. Aceste limite vin cu educația și cultura. Or, el este un vânător primitiv, aproape barbar, de agoniseală.

Omul rafinat prin educație și sporit cultural nici măcar nu se ferește de vreo expresie sau de vreun cuvânt din limbă ori de invocarea și evocarea vreunei realități din zona indecenței, pentru că la el totul se rafinează de la sine, se sublimează, și cuvintele și lucrurile cele mai neașteptate devin plăcute, poezie.

Nu e cazul lui Drăgușanul. Nu-l știm bine pe Sandrinio Neagu, dar dacă e din aceeași categorie, asta e. Este vulgar vreodată Andrei Pleșu, spre exemplu?

Ion-dragusanul 5
Siamezii ziariști

Drăgușanul stă printre ziariști și culturnici corupți și îi perie, îi pupă și îi divinizează din prostie și, tot din prostie, dar inferioară și interesată, viceversa, corupții pe el, știind că manipulează un prost de talie mondială.

Cine să fie el, patronul spiritual al clanului? E gazdă de hoți și șef de oficină de îmbălat și de spurcat lumea, cel mai pervers și bogat mogul din presa locală, Tiberiu Avram. Însă, îmbălatul nu e gratuit, nu e din vreo plăcere sadică, ci, doar pentru bani, mulți bani. Iată-l… pe marele ziarist textilist, țesător, specializat tot la locul de muncă, precum impostorul din Bukowina lui Invers.

tiberiu avram1.1
Tiberiu Marcel Avram: zero studii în jurnalism, dar mare legător în piele de om și țesătură politică, economică, socială, culturală, învățământ, medicină… adică, bun în toate cele!

Impostorul îți dă mai întâi exemple despre ce poate face. Pe urmă te scuipă ușor, ca din neatenție. Și dacă nu cotizezi, dă drumul, cu ciracii, la tulumbă. Și om te-a făcut!

Fără să conteze dacă minte și exagerează sau calomniază. Pe bani publici, de pe scaun public și cu spate public. Îți pretinde un fel de taxă de protecție contra dejecțiilor lui.

Dacă plătești, te pupă public oriunde chiar și când sau cum nu-ți convine, că el vine și-ți coboară pantalonii sau îți ridică fusta pentru a te pupa exact când ești pe scenă, la tribună, ca naș la nuntă etc. Și face asta cu personaje publice importante și mai puțin importante de ani și ani de zile.

Și paradoxul: nimeni nu-l blochează!

SRI, DGA, DNA, DIICOT, PCA și restul parchetelor sucevene tac, nu se complică, se fac că nu pricep cultură, presă și ce e aia justiție independentă (o pricep doar când vor ei sau când vine vorba de restricții ori lefoiurile și pensiile lor speciale), și acoperă, prin nepăsare și grijă doar de promovarea pe post, deci complicitate, cei mai mari ESCROCI din ultimii 30 de ani ! Oare de ce și până când?

Probabil că impostorul Drăgușanul are și o ură structurală, irepresibilă, față de cei pe care îi bănuiește că îi sunt superiori. Urăște cert oamenii cu carte, cu studii, cu autoritate profesională, cu bună și onestă așezare în lume, dar și femeile conducător pe care le jignește ca pe niște cur*e de ultimă speță.

E prieten cu ciubucarii, cu cei care-i șoptesc vulgarități, înjurături și bârfe la ureche, strâmbându-se ca ciupercile la secetă. Nu vă sfătuim să-l cunoașteți și să-i cunoașteți pe cei din clanul lui că poți păți lucruri rele. Cunoștem cazuri multe…

Ion-dragusanul 6
Pentru început, ceva subiecte interesante (până se mai mișcă greoaiele organe) ce POT fi dezbătute PUBLIC…

”Lasă-mă, te rog, cu statul,
Cu gâza și cu rahatul,
Că faci versuri cu toptanul
Mereu despre Drăgușanul.

Dar ți-o spun ca între frați –
Mai sunt pe-aici destui rahați,
Zi, spre exemplu, Sandrinio în gând
Să vezi a ce miroase curând…”

Unii dintre noi îi studiem, dar, îl analizăm în mod special pe vârful de lance Drăgușanul (acesta fiind singurul care a defăimat ordinar și public), întrucât facem, împreună cu experți și academicieni, un studiu de patologie social-culturală și el este materialul perfect.

SuceavaLIVE, NEst TV Channel și Ducatul Bukowina au făcut o întreagă colecție de probe privitoare atât la bolnavul propriu-zis, ciracii și cercul lui de convivi, cât și la bolnavii care îl apără pur și simplu, îl cultivă sau ar trebui să aibă reacție și îl ignoră ori au interes să se prefacă a nu-l vedea sau, mai vedea.

Ion-dragusanul 1
Trăistarul impostor. Exponentul ziarului Monitorul de Suceava

Cum să nu fie protejat un asemenea impostor, când toată haita de golani și politruci e prezentă la blatul bănesc al Consiliului Județean Suceava cu Ion Drăgușanul, adică la lansarea unei cărți de poeme dedicate chiar unor reprezentanți ai mafiei locale, fără valoare culturală – fraudulos decontată din bani publici –  cântecele despovărării lui față de edecarii de umbre ai Bukowinei lui Invers.

(n.r. Sperăm că ați prins aroganța maximă a impostorului, din a le scrie versuri negre edecarilor de umbre din județ, iar aceștia, de proști și inculți ce sunt, să-l aplaude live la lansare! Stimabililor, recitiți cartea, din scoarță în scoarță, cu tot cu prefață și autograf!).

La cine să te aștepți să ia vreo măsură disciplinară dintre capetele pătrate ce-i sunt sclavi ai terorii și banului public dar și vagabonzi aburcați ilegal pe statul român ori parteneri ai clanului MAFIOT Drăgușanul?

Ce decizie să ia papagalii de subalterni ai CJ (niște artiști ce vor doar un serviciu pentru o pensie liniștită) de la Centrul Cultural Bucovina, când văd asemenea ștăbime județeană și puroi public în gașca personală a impostorului mafiot? Fac pe ei de frică…

De aia am solicitat o comisie externă CCB, constituită de, și la, urgență, exact ca în cazul altor CALAMITĂȚI ale județului (incendieri de clădiri, furtuni și păduri rase, inundații, gripe aviare…), pentru că Ion (Gâză) Drăgușanul este… o calamitate pentru banul public și cultura bucovineană!

Iată-i… pe MINUNAȚII șefi de cercetași CCB – Click AICI! O seară cu prieteni, văzută de Victor T. Rusu.

Dragusanul-lansare_42
Impostorii șefi ai cercetașilor din CCB: madam administrator public și vicepreședintele ”bărbat”, printre prietenii aflați la cheremul și amocul lui Ion Gâză Drăgușanul

Io-te, mai jos, și paranghelia de pupat în fund corupții, înscrisă în Calendarul Cultural al județului Suceava – intitulată imoral Serbările Memoriei în loc de ”Serbările lui Ion, botezătorul de cărți!”, tocmai pentru a fi fraudulos decontată din banii publici ai statului român. Poliloghia evenimentului, doar partea sobră, a fost încărcată pe internet, pentru eternitate și fraierii aplaudaci, la fel ca defăimările proferate în decursul vremurilor, chiar de Maestrul CORUPȚIEI culturale, conducătorul de facto, Ion Drăgușanul, al Centrului Cultural Bucovina.

Escrocul public Drăgușanul, pentru a-și salva pielea și faima de mucava – compromisă, e atât de prost, încât e în stare să arunce în aer o întreagă breaslă jurnalistică, dar și pe cei ce-l folosesc și ocrotesc…

Nu mai bine, domnilor politicieni și moguli, renunțați la serviciile acestui impostor cu potențial infracțional până își rezolvă el problemele în JUSTIȚIE, și nu numai…. Doar toți aveți prințipuri de dreapta, ne naiba… Think about it!

E pensionar, are o minunăție de nepoți, scrie cărți în continuare, are blog, are bani dosiți, are ce face… pentru incultura bucovineană, nu-i mai purtați lui de grijă, purtați-ni-o nouă …deacum. Iar de defăimat, vă promitem noi că nu va mai defăima în viața lui, în nicio entitate media sau site web, pentru că îl vom plagia noi!

ion dragusanul 42
Fotografia zilei: Călăii Bukowinei lui Invers, ce se vor a fi azi și din 2024 încolo…

”Măi Ioane, Ionică,
Bostan mare, minte mică –
Nu mai deschide, bre, gura,
Că agiți Procuratura.”

Vă promitem noi că vom termina expunerile publice după ce avem convingerea deplină că toată populația județului va ști despre această speță și mafie județeană din cultura și presa Mercenarului Negru din Bukowina lui Invers.

Apoi, scoatem pamfletul, ghicitorile și epigramele, restructurăm, comprimăm, reiterăm și promovăm concentrat, pe rețelele de socializare, în limita unei raze de 120 km în jurul Sucevei, pentru a avea o mai mare siguranță că poporul votant din Bucovina… deja știe.

Și abia apoi vom exporta acest subiect, chiar și de o fi să ne coste mult, în plan național. Fiți convinși că avem deja și banii, de procese, puși deoparte… dacă justiția locală nu o fi, cumva, independentă! Iar apoi, murim de gât cu mafia banului public! Probabil, asta ne va fi menirea… și chemarea!

E o promisiune, clar, nu o amenințare! Să nu avem vorbe prin justiție… și să nu spuneți mai târziu că cine-cum-de ce nu v-am adus la cunoștință mai repede ca să luați măsuri…!

V-ați convins că nu ne vom opri din scris, avem materiale publicate zilnic, pe acest subiect, iar îndată se fac 2 luni de lașitate și lipsă de măsuri a conducătorilor de județ. Iar la ce documentare am făcut în 5 ani de zile, putem continua, tot zilnic, cu picătura, pentru DELIRUL unora și AUDIENȚA noastră, neinteresându-ne dacă ștabii o fac pe nevăzătorii. Nu pentru ei scriem și oricum vom duce mai departe ancheta noastră jurnalistică, indiferent de vreme, vremuri sau măăsuuuri, încă 4 ani! Avem expunere și front enorm de lucru. E promisiune…

”Și ce propuneți voi,
Apanaj neutru de net,
La ce-i bun un puroi
Și-un hoit de proclet?

E bun să-l îngroape o vită
Sub copită
Într-o balegă fermentată
Umflată…”

Articolul de azi, în forma și conținutul prezentat, se datorează și faptului că avem unele informații din interiorul clanului mafiot de nesimțiți! În mod normal, o parte dintre impostori trebuiau iertați, precum am promis ieri. Dar ne modelăm la ceea ce se vrea… adică scormonim prin arhive! La noi e mai ușor, scheleții sunt la voi, în dulap, dar cheia e tot la noi…

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

→ Reamintim că articolele din rubrica ”Bukowina lui Invers” a Ziarul Dukatul Bukowina nu se adresează tuturor inculților și impostorilor, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul imediat ce începeți să constatați că sunteți manipulați ori vă izbiți frontal de un material prea minor pentru Dvs. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi!

Pentru cei care cred că suntem niște impostori mediatici Click AICI!, pigmei ne-jurnalişti care se nutresc cu banii altora, şmecheri vag alfabetizaţi în pseudo-studii superioare, slugoi nepricopsiți, ratați ai Sucevei ori pleava submediocrităţii sucevene, și vor să pună mâna pe bardă, deranjați fiind, de ceea ce apare pe un amărât de site pe care nu-l citește nimeni Click AICI!, vă informăm:

  • Ducatul Bukowina (departament al ziarului SuceavaLIVE) invită toate persoanele care apar în materialele noastre de investigații să trimită un drept la replică ori puncte de vedere la sediul redacției sau pe adresa de mail [email protected] în cazul în care consideră că anumite aspecte referitoare la domniile lor nu sunt adevărate ori conforme cu realitatea.
  • Pentru încurajarea și stimularea schimbului de opinii cu persoanele supuse investigațiilor noastre jurnalistice, vă anunțăm pe această cale că, dacă considerați necesar a avea un drept la replică transmis live, ne-am rezervat și spațiu de emisie la un post regional de televiziune, în zilele de luni și joi în intervalul orar 20,00-21,30. În cadrul acestor emisiuni dedicate anchetelor noastre va participa, pe lângă moderator, și un reporter al Ziarul Ducatul Bukowina.
  • Telefon contact ZDB pentru programări în emisiuni: +40750.838.231

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

 

Pentru alte câteva informații despre impostura și activitatea Clanului infracțional Drăgușanul Click pe link-urile de mai jos:

ION DRĂGUȘANUL, INSTIGATOR LA AUTONOMIA ȘI SECESIUNEA BUCOVINEI

ETNII BUCOVINENE” – O „ANTOLOGIE”, DE ION DRĂGUȘANUL

COTA ȘTIINȚIFICĂ A SCRIITORULUI MAFIOT ION (GĂZĂ) DRĂGUȘANUL

ȘOVĂIELNICII SUVERANI AI BUCOVINEI DE IERI ȘI DE AZI

CINE E DRĂGUȘANUL, ION? 44 PROBE DE IMPOSTURĂ

SPADA LUI ȘTEFAN CEL MARE SAU …CONTRAFACEREA DOCTORILOR IN ISTORIE

HERALDICA LA CJ SUCEAVA AL PSD/PNL&USR

CINE SAU CE L-A UCIS PE IPS PIMEN ACUM UN AN, ÎN AFARĂ DE KOVID?

 

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers
siglă autori Bukowina lui Invers