Nicolae Ciucă: „Voi sprijini întotdeauna egalitatea de gen”

Președintele PNL a precizat, în cadrul școlii de vară a Organizației Femeilor Liberale, că la nivelul conducerii partidului un subiect de asumare îl reprezintă creșterea numărului de femei în toate funcțiile de decizie sau conducere.

„Nu e doar o chestiune de ideologie, ci un subiect de asumare la nivelul conducerii partidului pentru a crește numărul femeilor în toate funcțiile de decizie, de conducere, leadership feminin liberal. Din perspectiva mea, nu înseamnă doar în politică. Leadership înseamnă domeniul afacerilor, domeniul științific, domeniul educației, sănătății, culturii, sportului, înseamnă toate domeniile de activitate”, a precizat Nicolae Ciucă, citat de adevarul.ro.

Șeful PNL a îndemnat femeile liberale să continue să aibă curaj, putere și să convingă prin tot ceea ce fac: „Sunt și voi sprijini întotdeauna egalitatea de gen în același timp cu egalitatea sau plusul de valoare pe care dumneavoastră îl aduceți în partid sau oriunde vă desfășurați activitatea”.

Ciucă le-a rugat pe femeile din OFL să vină cu o viziune care să fie transpusă într-o strategie de promovare a leadership-ului feminin: „Dacă o aveți, este foarte bine. Dar aș vrea să vă rog ceva. Nu știu dacă aveți același sentiment, dar noi când vorbim de viziune, strategii ne jucăm cu acest termen și la un moment dat îl golim de conținut”.

Bode: Puteți aduce un plus de responsabilitate în societate
Secretarul General al PNL este de părere că femeile liberale pot aduce „un plus de responsabilitate în societate, în viața partidului nostru, pentru că sunteți un bun catalizator în viața comunităților din care faceți parte și aveți un rol important în foarte multe domenii cheie din România”.

Lucian Bode a subliniat că este nevoie de prezența femeilor în comunități, în Executiv, Parlament și în administrația centrală și locală.

„Sunteți o voce avizată în domeniile în care activați, iar puterea exemplului este de cele mai multe ori mai convingătoare decât toate vorbele din lume. Așa că vă încurajez să fiți modele de conduită profesională și morală acolo unde activați, pentru că lumea apreciază și urmează astfel de atitudini”, a transmis Lucian Bode.

Secretarul general al PNL a precizat că stereotipurile de genul „femeile să se axeze pe politici sociale, educaționale, de familie” ar trebui să fie încetate: „Avem femei antreprenor, avem femei care au cariere solide în domenii precum apărare, ordine si siguranță publică, profesii liberale, ingineri”, scrie psnews.ro.