Suceveanul Tudor Costin a preluat șefia IPJ Botoșani

Polițiștii suceveni au ajuns să se bată pe conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. La aproape două luni de la pensionarea fostului șef al IPJ Botoșani, comisar șef Toader Buliga, venit la comanda IPJ Botoșani în toamna anului trecut și pensionat intempestiv de la 1 iulie a.c., un alt sucevean a ajuns să fie șeful polițiștilor botoșăneni. Este vorba de comisarul șef Tudor Costin, care a fost împuternicit inspector șef la IPJ Botoșani.

„Începând de astăzi (n.r. – 8 septembrie a.c.), prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Costin Tudor Gheorghe a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani”, a precizat pentru Monitorul de Botoșani Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, comisarul șef  Tudor Costin ar fi fost sprijinit de liberali pentru a prelua această funcție. Asta în condițiile în care PNL deține, prin Cătălin Predoiu, portofoliul de ministru al Ministerului Afacerilor Interne.

Numirea lui Tudor Costin vine după ce funcția de inspector șef a rămas vacantă de la 1 iulie a.c. ca urmare a pensionării lui Toader Buliga, sucevean și el la origine.

Urmare a acestei schimbări operate la comanda poliției botoșănene, comisarul șef Ioan Aniței revine pe funcția sa de împuternicit adjunct al inspectorului șef.