Președintele Flutur a semnat autorizațiile de construire pentru aducțiunea de gaz metan în mai multe localități din județ

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat vineri, 8 septembrie, Autorizații de construire pentru începerea lucrărilor la investiţii de aducțiune gaze naturale în mai multe localități din județul Suceava, respectiv orașul Salcea, orașul Liteni, comuna Udești, comuna Fântânele și comuna Verești, componente ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Lunca Sucevei”, o investiție în valoare de 119 milioane lei (aproximativ 24 milioane de euro), comunele Adâncata și Hânțești din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Pleșa”, o investiție în valoare de 94 milioane lei (aproximativ 19 milioane de euro). De asemenea, a semnat Certificatul de urbanism pentru aducțiunea de gaze naturale în orașele Milișăuți și Solca, și în comunele Arbore, Iaslovăț, Volovăț și Burla, investiția fiind în valoare de 121 milioane de lei (peste 24 milioane de euro).
 Proiectele sunt finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Aducțiunea de gaze naturale este extrem de importantă în condițiile în care populaţia se confruntă tot mai des cu lipsa lemnului de foc.
„Reamintesc că în acest moment avem aprobate rețele de gaz metan pentru 37 de localități, în valoare totală de peste 200 milioane de euro, urmând a fi aprobate proiecte pentru încă cel puțin 20 de localități.
În această toamnă încep procedurile de achiziție publică și sperăm ca din primăvară să avem șantiere în peste 59 de localități, însemnând mai bine de jumătate din localitățile județului Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.
Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, susținut de președintele CJ Suceava în Coaliția de Guvernare, se vor realiza rețele de apă, canalizare, drumuri comunale și județene și rețele de gaze naturale. Cea mai mare parte a primăriilor s-au angajat la întâlnirea de săptămâna trecută cu președintele Gheorghe Flutur că în următoarele 2 luni vor finaliza documentația pentru începerea lucrărilor.