Noi ieftiniri la benzină în urma deciziei de prelungire a subvenționării prețului până la finalul anului

Prețul benzinei standard a atins minimum ultimelor 7 luni, 6,73 lei/l, după ce OMV Petrom a ieftinit marți cu alți 10 bani/l, după două ieftiniri succesive de 15 bani/l efectuate în ultimele 5 zile. Un preț mediu mai redus, de 6,7 lei/l, era înregistrat în stațiile din România pe 2 februarie, cu 3 săptămâni înaintea începerii invaziei Rusiei în Ucraina, relevă datele analizate de Profit.ro.

Benzina standard a coborât luni sub pragul de 7 lei pe litru în toate stațiile din capitală în urma deciziei Lukoil, MOL și Rompetrol de a prelua exemplul liderului pieței, OMV Petrom, de sâmbătă și de a reduce în acest weekend prețul carburanților cu 15 bani/l.

După aplicarea reducerii de 50 de bani/l, care va fi prelungită până la finalul anului, în urma ieftinirii de marți, benzina standard se poate achiziționa în stațiile Petrom cu un preț cuprins între 6,73 și 6,8 lei/l, iar în cele OMV cu unul de 6,85-6,88 lei/l.

Prețul motorinei a rămas neschimbat, de 8,09-8,12 lei/l în stațiile Petrom și de 8,17-8,20 lei/l în cele OMV, informează profit.ro.