Noi investiții importante vor fi realizate în comuna Cornu Luncii

Primarul Gheorghe Fron anunță noi investiții în comuna Cornu Luncii. Edilul a declarat că valoarea acestora se ridică la aproape 30 de milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată cu fonduri guvernamentale și europene prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Astfel, cu bani de la Guvern vor fi implementate trei proiecte importante. Este vorba despre cel privind extinderea sistemului de alimentare cu apă în satele: Brăiești, Băișești, Cornu Luncii și Saca Nouă, în valoare de 14 milioane de lei, unul privind extinderea sistemului de alimentare cu apă la: Păiseni, Sasca Mare și Șinca,  în valoare de 5,4 milioane, și unul care prevede înființarea sistemului de canalizare în satele: Păiseni, Sasca Mare și Șinca, care are o valoare de aproape 9,9 milioane lei.

Proiectul finanțat cu fonduri europene, prin PNRR, este în valoare de peste 527.000 de lei și prevede elaborarea în format digital a documentației de amenajare a teritoriului și urbanism – Plan Urbanistic General pentru comuna Cornu Luncii.