Noi pași pentru construirea drumului pe patru benzi Suceava – Botoșani. Flutur: „Acest drum expres este o prelungire din autostrada A7”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că miercuri, 17 mai, a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru Studiul de Fezabilitate, Autorizație de Construcție și Proiect Tehnic pentru Drumul Expres pe 4 benzi Suceava – Botoșani.
„Vă reamintesc că încă de anul trecut s-a semnat un protocol de colaborare între C.N.A.I.R. și cele 4 UAT-uri, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Botoșani, Primăria Suceava și Primăria Botoșani. Liderul de proiect a fost desemnat Consiliul Județean Suceava, cu acordul celorlalte UAT-uri. Am întocmit documentația pentru organizarea licitației pentru Studiul de Fezabilitate, Autorizație de Construcție și Proiect Tehnic iar termenul de depunere al ofertelor s-a încheiat azi 17.05.2023 și s-au înscris 8 asocieri de firme, urmând să se facă deschiderea ofertelor, analiza lor și desemnarea câștigătorului.
Reamintesc, acest drum are o lungime de 19,5 km, cu 2 benzi pe sens și separator de sensuri, 4 poduri, 2 noduri rutiere, valoarea estimativă a investiției fiind de 173 milioane euro cu TVA.
Acest drum expres este o prelungire din autostrada A7, de la Suceava la Botoșani, este situat strategic în partea de nord – est a țării, lângă granița cu Ucraina si Republica Moldova iar investiția trebuie privită ca o scurtare a timpului de deplasare între cele două capitale de județ care însumează peste un sfert de milion de locuitori și care poate fi privită de orice investitor ca un pol de dezvoltare economică unde există forță de muncă, aeroport, universitate și școli de meserii”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.