Primarul Andrei Mazăre anunță că în Dorna Arini se va construi un centru de colectare a deșeurilor de toate tipurile

Un centru de colectare prin aport voluntar a deșeurilor de toate tipurile (CAV)  va fi construit în comuna suceveană Dorna Arini. Anunțul a fost făcut de către primarul Andrei Mazăre, care a precizat că investiția, care se ridică la peste 3,8 milioane de lei plus TVA, va fi realizată cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

„Am semnat deja contractul de finanțare, iar imediat ce vor fi îndeplinite toate procedurile legale vom demara și lucrările. Este o investiție foarte importantă pentru comuna noastră pentru că oamenii vor avea unde să ducă toate deșeurile din gospodărie, fără să mai fie nevoiți să le arunce în locuri neadecvate”, a declarat primarul comunei Dorna Arini, Andrei Mazăre.

Edilul a explicat că acest centru va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, de către firmele de salubritate. Aici intră deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar și deșeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase și, nu în ultimul rând, deșeurile provenite din construcții și demolări.

Andrei Mazăre a mai spus că acest centru va fi construit într-o zonă nelocuită, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, din care 1.800 de metri pătrați vor fi destinați platformei betonate, iar restul vor fi destinați spațiului verde. Acest proiect contribuie semnificativ la protejarea mediului înconjurător, întrucât oamenii vor avea unde arunca toate deșeurile, indiferent de natura lor.