Noi proiecte de investiții, în implementare la Bogdănești

Comuna suceveană Bogdănești își continuă drumul spre modernizare și dezvoltare, dovadă fiind multele proiecte pe care conducerea Primăriei le implementează. Deși birocrația încetinește ritmul de finalizare a unei investiții, primarul comunei Bogdănești, Cristian Sopon, și echipa sa de la Primărie lucrează constant la găsirea unor soluții, astfel încât proiectele să se concretizeze, iar principalii beneficiari, adică cetățenii, să se poată bucura de condiții moderne de trai.

Cu fonduri guvernamentale, atrase prin Compania Națională de Investiții, vor fi reabilitate mai multe tronsoane de drum afectate de calamități, în prezent investiția aflându-se în procedură de licitație. De asemenea, tot cu fonduri guvernamentale, va fi construită și o sală de sport modernă pentru copiii și tinerii din localitate.

„Lucrările la sala de sport vor începe imediat după ce vom obține avizele necesare, câștigătorul licitației fiind deja desemnat”, a spus primarul de la Bogdănești.

Și cum infrastructura rutieră este cea mai cerută într-o comunitate, edilul Cristian Sopon a mai depus la CNI încă un proiect ce prevede reabilitarea și modernizarea unor drumuri calamitate, însă aici așteaptă să se finalizeze evaluarea proiectului.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” reprezintă și el o oportunitate de dezvoltare pentru localități, iar Primăria Bogdănești a obținut o finanțare pentru sistemul de canalizare. Potrivit edilului, proiectul este în faza de licitație, urmând ca imediat ce vor fi îndeplinite toate procedurile legale să înceapă efectiv lucrările.

O altă sursă importantă de finanțare este cea europeană. În acest caz, prin Planul Național de Redresare și Reziliență administrația publică locală de la Bogdănești va reabilita termic Căminul Cultural din localitate, dar și sediul 2 al Primăriei. Tot cu fonduri obținute prin PNRR, Primăria Bogdănești va implementa și un proiect de digitalizare a unităților școlare.

„Vom moderniza și iluminatul public din localitate, printr-un proiect finanțat de Agenția Fondului pentru Mediu. De asemenea, ne propunem să amenajăm și un parc fotovoltaic ce va contribui semnificativ la reducerea facturilor la energie electrică”, a adăugat Cristian Sopon.

Aceste obiective de investiții sunt doar o parte dintre cele ce se vor concretiza în comuna Bogdănești, edilul Cristian Sopon și echipa lui de la Primărie lucrând constant la noi și noi proiecte de dezvoltare și modernizare a localității.